Premiera mondială a primului film din seria "The Hobbit" - Vedete şi cenuşă vulcanică, aşteptate în Noua Zeelandă - FOTO

Noua Zeelandă aşteaptă o adevărată ploaie de staruri, miercuri, la premiera mondială a filmului "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", primul din noua trilogie turnată de Peter Jackson în acest arhipelag, dar nu e exclusă şi ploaie de cenuşă, dacă vulcanii din zonă încep să erupă.

893 afișări
Imaginea articolului Premiera mondială a primului film din seria "The Hobbit" - Vedete şi cenuşă vulcanică, aşteptate în Noua Zeelandă - FOTO

Premiera mondială a primului film din seria "The Hobbit" - Vedete şi cenuşă vulcanică, aşteptate în Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa Cate Blanchette (Galadriel) şi actorii Elijah Wood (Frodo), Barry Humphries (Bolg) şi Hugo Weaving (Elrond) vor păşi pe covorul roşu în faţa a câtorva mii de cinefili reuniţi în capitala Wellington, decorată în culorile "Pământului de Mijloc", universul fictiv creat în anii 1930 de scriitorul britanic J.R. Tolkien.

Martin Freeman, interpretul personajului Bilbo Baggins, şi Orlando Bloom, interpretul elfului Legolas, aflat în această perioadă în Africa de Sud unde filmează pentru un alt proiect cinematografic, nu şi-au confirmat deocamdată prezenţa la eveniment.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.

După succesul fenomenal al trilogiei "Stăpânul inelelor", Peter Jackson, un cineast din Noua Zeelandă, a acceptat să regizeze o nouă trilogie, "The Hobbit". În România, primul film din această serie va fi lansat pe 14 decembrie.

"Nu cred că voi mai face vreodată un film de acest fel, atât de impunător şi atât de lung", a declarat Martin Freeman pentru Dominion Post.

Portrete uriaşe ale actorului britanic acoperă faţadele imobilelor din capitala neozeelandeză, iar chipul său a fost imprimat pe timbre şi pe monede de colecţie.

Cele trei filme din noua trilogie, care au beneficiat de un buget de producţie de o jumătate de miliard de dolari, spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor".

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.

Filmările au fost însă marcate de numeroase incidente, începând din 2006.

Cineastul mexican Guillermo del Toro trebuia iniţial să treacă în spatele camerei de filmat, însă el a renunţat la rolul de regizor în 2010, după mai mulţi ani de tergiversări judiciare generate de drepturile ecranizare a cărţii lui Tolkien.

Când filmările au început în sfârşit în Noua Zeelandă, unde a fost turnată şi trilogia "Stăpânul inelelor", un conflict ce a avut la bază condiţiile de muncă ale echipei de filmare a repus sub semnul întrebării acest proiect cinematografic.

Apoi, Peter Jackson s-a îmbolnăvit, iar filmările au fost din nou amânate.

"Blestemul hobbit-ului", potrivit unei expresii lansate de Martin Freeman, s-ar putea sfârşi într-un nor de cenuşă, dacă cei doi vulcani din arhipelag, care prezintă semne ale unei presiuni crescânde, vor începe brutal să erupă, aşa cum se tem oamenii de ştiinţă.

Muntele vulcanic Tongariro a expulzat cenuşă pe 21 octombrie, pentru a doua oară în ultimele patru luni, după ce a "dormit" vreme de peste un secol. Muntele vulcanic Ruapehu, care era denumit "Muntele Osândei" în "Stăpânul inelelor", înregistrează şi el o creştere puternică a presiunii şi ar putea să "se trezească" dintr-o clipă în alta.

Noua Zeelandă este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la întâlnirea plăcii tectonice australiene cu cea a Pacificului, înregistrând până la 15.000 de cutremure pe an şi o activitate vulcanică însemnată.

Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este aşteptat în vara anului 2014.

Cele trei filme din trilogia "Stăpânul inelelor" au obţinut încasări de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial şi au primit împreună 17 premii Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici