Video Premieră regală pentru filmul "Harry Potter şi Prinţul Semipur"

"Harry Potter şi Prinţul Semipur", al şaselea film al francizei create de J. K. Rowling, va fi lansat în premieră europeană pe 17 noiembrie, la Londra, în cadrul Royal Film Performance, un eveniment caritabil la care asistă unul dintre membrii familiei regale britanice.

292 afișări

Potrivit BBC, numele membrului familiei regale care va participa la Royal Film Performance urmează să fie anunţat în curând.

Ediţia de anul trecut a Royal Film Performance a fost anulată din cauza controverselor stârnite în jurul filmului selectat, "Brick Lane". Protestatarii erau nemulţumiţi de faptul că filmul, inspirat din romanul scriitoarei Monica Ali, prezenta rezidenţii din Brick Lane, un cartier al Londrei, ca fiind needucaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei regale, reacţiile stârnite de acest film au fost luate atunci în calcul, însă evenimentul a fost anulat şi pentru că prinţul Charles şi ducesa de Cornwall nu au avut nicio zi liberă pentru a putea participa la lansare.

Aceasta a fost a doua ediţie anulată a Royal Film Performance de la fondarea evenimentului, în 1946. Cealaltă ediţie anulată a fost cea din 1958.

Primul film difuzat în cadrul Royal Film Performance a fost "A Matter of Life and Death", cu David Niven.

Royal Film Performance este şi un eveniment caritabil, fondurile strânse fiind donate Cinema and Television Benevolent Fund (CTBF).

Cel de-al şaselea lungmetraj din seria aventurilor lui Harry Potter, "Harry Potter şi Prinţul Semipur" este regizat de David Yates. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint, care îşi vor relua rolurile graţie cărora au devenit celebri.

Partea a cincea a francizei, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", a avut încasări la nivel mondial de 469 de milioane de lire sterline. Filmul a ocupat locul întâi în box office-ul britanic din 2007, după ce a obţinut câştiguri de 49 de milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici