Prezervativele japoneze, victime ale unui conflict teritorial

O campanie pentru prezervative japoneze, derulată în reţeaua de metrou din Seul, a fost retrasă din cauza nemulţumirii sud-coreenilor faţă de japonezi în legătură cu un conflict teritorial între cele două state.

60 afișări
Imaginea articolului Prezervativele japoneze, victime ale unui conflict teritorial

Prezervativele japoneze, victime ale unui conflict teritorial (Imagine: miyagi.sg)

Guvernul sud-coreean şi-a manifestat nemulţumirea, luni, în legătură cu decizia Ministerului nipon al Educaţiei de a introduce în programa pentru licee subiectul revendicării de către Japonia a suveranităţii insulelor Takeshima, denumite Dokdo în coreeană şi aflate la jumătatea distanţei dintre cele două ţări.

Grupul de 30 de insule deşertice, cu o suprafaţă totală de 18,7 hectare, este ocupat de Coreea de Sud, care menţine un detaşament de poliţie marină la faţa locului şi susţine că teritoriul îi aparţine de secole.

În urma noului episod al unui conflict teritorial vechi, "am primit plângeri din partea publicului vizavi de promovarea prezervativelor nipone şi am luat măsuri imediate", a declarat Kim Jeong-Hwan, purtătorul de cuvânt al metroului din Seul.

Circa 200 de panouri publicitare din cadrul campaniei pentru prezervativele japoneze Okamoto au fost retrase din trenurile de metrou la cinci zile după instalare şi în condiţiile în care campania ar fi trebuit să se deruleze timp de o lună.

"Dacă conflictul teritorial referitor la insulele Dokdo n-ar fi fost declanşat din nou, nu am fi avut nicio plângere", a precizat Kim Jeong-Hwan.

Marţi, ambasadorul sud-coreean a protestat oficial pe lângă guvernul nipon, după revendicarea de către Japonia a grupului de insule.

Miercuri, mai mulţi sud-coreeni furioşi au aruncat cu ouă şi roşii în direcţia ambasadei Japoniei la Seul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici