Prima ţară din lume care interzice Valentine's Day. Care este motivul?

Valentine's Day este sărbătoarea, originară din SUA, care între timp s-a extins în toată lumea, iar 14 februarie a devenit ziua în care cuplurile îşi declară dragostea.

6145 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din lume care interzice Valentine's Day. Care este motivul?

Prima ţară din lume care interzice Valentine's Day. Care este motivul? (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Pakistan a devenit prima ţară care interzice această sărbătoare, verdictul fiind dat de Înalta Curte din Islamabad.

Astfel este interzisă reclama fie ea electronică, tipărită care face referire la Valentine's Day, dar şi comercializarea produselor asociate cu această sărbătoare (cupidoni, inimioare etc) sau sărbătorirea în spaţiul public.

Decizia a fost luată deoarece sărbătoarea este considerată "amorală", "vestică" şi nu face parte din cultura islamică.

Această lege îi pune în dificultate pe oamenii de afaceri care se pregăteau să facă vânzări mari în această perioadă. Florăriile vând chiar de 10 ori mai mult pe 14 februarie faţă de o zi obişnuită.

Mohammand Naveed, patronul unei florării, a declarat pentru CNN că a achiziţionat flori în formă de inimă în valoare de 2000 de dolari. "Dacă ne este interzisă vânzarea acestora atunci va fi un dezastru. Nu ne permitem aşa ceva", a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici