Primele ouă vegane au fost obţinute în laborator, iar creatoarele lor explică ce intenţii au avut

Primele ouă vegane, numite „Les Merveillœufs”, au fost obţinute în laboratoarele Şcolii de Biologie Industrială de la Paris, potrivit euronews.com. Noile produse au fost obţinute de două franţuzoaice Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk.

2977 afişări
Imaginea articolului Primele ouă vegane au fost obţinute în laborator, iar creatoarele lor explică ce intenţii au avut

Primele ouă vegane au fost obţinute în laborator iar creatoarele lor explică ce intenţii au avut

„Lista ingredientelor încă nu este finalizată şi va fi dată publicităţii în lunile care urmează. Investigaţiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ţine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obţine formula corectă”, au arătat cercetătoarele.

Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk afirmă că ouăle vegane vor fi scoase pe piaţă imediat ce vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce măsură sunt viabile din punct de vedere nutritiv.
„Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020”, au arătat cele două.

Noile ouă vegetariene ar putea să fie gătite în aceleaşi moduri folosite pentru ouăle de găină, aceasta fiind şi principala provocare pentru ele, din moment ce ouăle de găină au atât de multe utilizări în bucătărie: „se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce priveşte bătutul albuşului, acesta e un aspect care ne pune probleme pentru moment dar avem de gând să găsim un mod prin care să ne ridicăm la înălţimea provocării”.

Nici modul în care va fi realizată coaja acestor ouă vegane nu a fost stabilit, cercetătoarele intenţionând să stabilească o modalitate de a obţine o coajă ecologică.

Proiectul este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

Conţinutul de frăsimi şi cel de protenie sunt uşor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decât suntem obişnuiţi la oul de găină, dar conţin fibre dietetice. În ceea ce priveşte gustul, inventatoarele se laudă că produsele pe care le pregătesc au arome mai subtile chiar dacă uşor mai sulfuroase.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici