Primii câini clonaţi din lume vor avea pui

Primul câine clonat din lume va avea pui, în mai, în urma acuplării cu două femele clonate, au anunţat cercetătorii sud-coreeni în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri.

100 afișări
Imaginea articolului Primii câini clonaţi din lume vor avea pui

Primii câini clonaţi din lume vor avea pui (Imagine: Mediafax Foto)

Două femele clonate din rasa ogar afgan au fost inseminate artificial cu sperma prelevată de la Snuppy, primul câine clonat din lume, aparţinând aceleiaşi specii, au anunţat cercetătorii de la Universitatea naţională din Seul.

Naşterea puilor este prevăzută pentru perioada 16 - 20 mai.

Dacă naşterile vor decurge normal, căţeluşii vor fi primii urmaşi reuşiţi ai unei perechi de câini clonaţi, a declarat profesorul Lee Byung-Chun pentru Korea Times.

Cercetătorul a spus că până în prezent nu s-au obţinut decât pui cu malformaţii, dar se pare că viitorii căţeluşi sunt normali, potrivit ecografiilor.

Ştirea a fost publicată de mai multe ziare sud-coreene şi, din acest motiv, autorităţile universitare şi-au manifestat supărarea. "Este o violare a regulilor instituţiei, care interzic divulgarea rezultatelor experimentelor înainte să fie atestate de documente academice pertinente", a declarat Kook Yang, şeful departamentului de cercetări, care a adăugat că Lee va fi sancţionat.

Universitatea naţională din Seul a interzis cercetătorilor să facă publice rezultatele experimentelor înainte de publicarea acestora în reviste specializate, de când un specialist în clonare, Hwang Woo-Suk, a fost găsit vinovat, în ianuarie 2006, de falsificarea concluziilor unor cercetări asupra celulelor suşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici