Primul concurs de jetski după standarde internaţionale, la Mamaia

Primul concurs de jet ski după standarde internaţionale din România, cu probe de îndemânare, viteză şi freestyle, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în staţiunea Mamaia.

188 afișări
Imaginea articolului Primul concurs de jetski după standarde internaţionale, la Mamaia

Primul concurs de jetski după standarde internaţionale, la Mamaia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, Wave Cup - JetSki Competition se va desfăşura pe durata întregului sezon estival, în patru etape: în zilele de 7 şi 8 iunie, 16 - 17 iulie, 6 - 7 august şi, respectiv, 23 - 24 august.

În cadrul acestui eveniment vor avea loc întreceri pentru practicanţii sporturilor pe apă şi în special pentru deţinătorii de JetSki-uri. Se estimează că în România sunt mai mult de 14.000 de JetSki-uri.

Competiţia se va desfăşura pe trei categorii - amatori, semiprofesionişti şi profesionişti - şi va avea probe de viteză, slalom şi FreeStyle pentru toate categoriile. De asemenea, competitorii vor fi organizaţi şi în funcţie de puterea ambarcaţiunilor: Grupa Soft - până la 140 hp (cai putere), respectiv, Grupa Hard - peste 141 hp.

Pentru fiecare categorie se va face o tragere la sorţi între concurenţi, astfel încât se vor forma grupuri de câte doi competitori care se vor alinia la start, iar departajarea acestora se va face în sistem piramidal.

Întrecerile se vor desfăşura între Cazino Mamaia şi Plaja Tomis.

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, în staţiunea Mamaia se va desfăşura, în zilele de 7 şi 8 iunie, Aero GP 2008, o competiţie aviatică de nivel mondial. Vedetele Aero GP vor fi prezente în faţa celor pasionaţi de avioane, sporturi extreme şi muzică bună sâmbătă şi duminică, în zona hotelului REX din staţiunea Mamaia, între orele 13.00 - 18.00. Echivalentul aviatic al Formulei 1, Aero GP implică avioane puternice, zboruri la doar zece metri de nivelul solului şi circuite restrânse, pe care se desfăşoară o cursă aeriană, dog fight (luptă) şi demonstraţii de acrobaţie. La competiţie participă cei mai buni piloţi militari şi civili din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici