Primul film al unei serii inspirate din universul "Harry Potter" va fi turnat în Marea Britanie

Filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", primul dintr-o serie inspirată din universul "Harry Potter", cu un scenariu de J.K. Rowling, cea care a creat personajul micului vrăjitor, va fi turnat în Marea Britanie, la studiourile Warner Bros. din Leavesden.

671 afișări
Imaginea articolului Primul film al unei serii inspirate din universul "Harry Potter" va fi turnat în Marea Britanie

J.K. Rowling (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Anunţul a fost făcut de ministrul secretar de stat pentru cultură din Marea Britanie, Sajid Javid, şi a fost confirmat joi de Warner Bros. La studiourile din Leavesden au fost filmate toate cele opt lungmetraje din franciza "Harry Potter", iar platourile de filmare au devenit între timp un important punct de atracţie turistică, conform theguardian.com.

Titlul filmului împrumută denumirea manualului de "magizoologie" din primul an de studii al lui Harry Potter la Hogwarts, descris în romanul "Harry Potter şi piatra filosofală".

Scenariul îi aparţine scriitoarei J.K. Rowling, care debutează astfel în scenaristică, iar Warner Bros. au anunţat totodată că "Fantastic Beasts and Where to Find Them" va fi primul dintr-o trilogie independentă, care nu are legătură cu cele opt filme din franciza "Harry Potter".

Cu toate acestea, filmul va cuprinde toate elementele de magie cu care s-au obişnuit fanii seriei "Harry Potter". Scriitoarea a descris povestea ei ca fiind o "extensie a lumii vrăjitorilor", cu întâmplări care au loc cu 70 de ani înainte de naşterea lui Harry Potter, concentrându-se în jurul aventurilor lui Newt Scamander, autorul fictiv al volumului "Fantastic Beasts and Where to Find Them".

"Fantastic Beasts" este unul dintre cele două volume de mici dimensiuni scrise de Rowling, un manual de la şcoala de magie Hogwarts. Al doilea volum este "Quidditch Through the Ages", ambele fiind publicate în martie 2001.

Regizorul şi distribuţia filmului, care va fi lansat pe 18 noiembrie 2016, nu au fost date publicităţii.

Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de exemplare pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook în martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei reprezintă cea mai profitabilă franciză din istorie, cu încasări de 7,7 miliarde de dolari.

În vârstă de 48 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici