Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul. Scopul emoţionant al voiajului istoric | FOTO

Un marinar japonez orb a reuşit să traverseze Pacificul, devenind prima persoană din lume fără vedere care face acest lucru. Distanţa navigată de acesta este de aproximativ 14.000 de kilometri.

526 afișări
Imaginea articolului Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul. Scopul emoţionant al voiajului istoric | FOTO

Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul. Scopul emoţionant al voiajului istoric | FOTO

Mitsuhiro Iwamoto, în vârstă de 52 de ani, a fost ajutat pe tot parcursul voiajului său de un alt marinar, care îl îndruma.

Japonezul a călătorit într-un yacht, începându-şi călătoria pe 24 februarie, din California, SUA. Sâmbătă, el a reuşit să ajungă în portul Fukushima, la nord de capitala Tokyo. Pe tot parcursul călătoriei, el a fost îndrumat de partenerul de drum, în timp ce ţinea cârma navei.

Prima lui încercare de a traversa Pacificul a fost în anul 2013, însă nu şi-a putut duce planul până capăt după ce o balenă a lovit ambarcaţiunea şi s-a scufundat. El a fost salvat de marina japoneză.

Omul susţine că îndeplinirea misiunii este ”un vis devenit realitate” şi că este ”cea mai fericită persoană de pe Pământ”.

Iwamoto şi-a pierdut vederea la vârsta de 16 ani. Este prima persoană din lume fără vedere care a reuşit să traverseze Oceanul Pacific într-un asemenea mod, conform spuselor Asociaţiei Persoanelor Marinare Fără Vedere din Japonia. Călătoria a fost făcută cu scopul de a strânge fonduri pentru persoanele care suferă de probleme de vedere.

În trecut, bărbatul a mai luat parte şi la competiţii sportive dure, precum un triatlon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici