Primul smartphone care include cameră foto cu termoviziune, disponibil acum la precomandă

Caterpillar CAT S60 este un smartphone demonstrat în cadrul expoziţiei Mobile World Congress de anul acesta şi va ajunge la primii cumpărători începând cu luna iunie, principalul său atu fiind camera foto cu termoviziune.

575 afișări
Imaginea articolului Primul smartphone care include cameră foto cu termoviziune, disponibil acum la precomandă

Primul smartphone care include cameră foto cu termoviziune, disponibil acum la precomandă (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Potrivit Go4it, Caterpillar CAT S60 este un smartphone ceva mai gros decât suntem obişnuiţi, dar asta se datorează acumulatorului de 3800 mAh şi carcasei foarte solidă, proiectată pentru a rezista la condiţii vitrege de utilizare în preajma utilajelor grele, predispunând expunerea la praf şi umezeală, la extreme de temperaturi şi lovituri accidentale. Principalul său atu este însă camera foto cu termoviziune.

Aceasta poate obţine poze la rezoluţie 13MP folosind spectrul vizibil, efectul de termoviziune fiind generat prin contopirea imaginii generată în spectrul vizibil cu datele obţinute de la senzorul pentru termoviziune.

Spre deosebire de o cameră cu termoviziune destinată mediului profesional, imaginea obţinută este în fapt un hibrid optic/infraroşu, generat folosind software specializat instalat pe telefonul mobil. Chiar dacă nu putem vorbi despre termoviziune la nivelul întâlnit în aplicaţii militare, imaginea procesată prin software oferă o bună aproximare vizuală a diferenţelor de temperatură între obiectele din cadru, uşor de interpretat pentru cei neiniţiaţi.

Caterpillar CAT S60 este un smartphone destul de performant bazat pe Android 6.0, echipat cu 3 GB memorie RAM şi chipset octa-core din seria Snapdragon. Pe lista dotărilor se mai găsesc un receptor GPS, modul Bluetooth, NFC, radio FM, cameră frontală de 5MP, funcţie de barometru şi altimetru, până şi suport pentru convorbiri telefonice, folosind reţeaua de sateliţi a chinezilor de Beidou. Protejat în spatele unui scut Gorilla Glass 4, ecranul de 4.7˝ suportă rezoluţia 720x1280 pixeli.

Dispozitivul poate fi achiziţionat la precomandă direct de pe website-ul Caterpillar la preţul de 649 euro, cât şi de pe website-ul Flir – producătorul senzorului pentru termoviziune, comenzile urmând să fie livrate începând cu luna iunie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici