Primul telefon făcut din sticle de plastic reciclate

Un telefon produs din sticle de plastic reciclate a fost prezentat la Consumer Electronic Show (CES) de către Motorola, care încearcă astfel să răspundă grijilor manifestate faţă de poluarea mediului de către un număr tot mai mare de utilizatori.

203 afișări
Imaginea articolului Primul telefon făcut din sticle de plastic reciclate

Primul telefon făcut din sticle de plastic reciclate

"Nu numai că învelişul din plastic al Renew este fabricat din sticle de apă reciclate, ci şi receptorul este reciclabil integral, acesta fiind primul telefon din lume neutru din punct de vedere al emisiei de dioxid de carbon", au declarat reprezentanţii Motorola.

Modelul MOTO W233 Renew a fost prezentat înaintea deschiderii oficiale a CES de la Las Vegas.

Compania, care a pierdut din cota sa de piaţă pentru că nu a ştiut să manipuleze succesul avut de receptorul Razr, lansat în 2005, a explicat şi că emisiile de carbon necesare fabricării, distribuţiei şi funcţionării telefonului sunt compensate prin investiţii în energii regenerabile şi activităţi de reîmpădurire.

Grija faţă de mediu este reflectată şi de ambalajul telefonului, realizat din carton şi hârtie reciclată, în timp ce un plic timbrat inclus facilitează trimiterea prin poştă a unui mobil vechi, în vederea reciclării.

În Statele Unite, telefonul Renew va fi disponibil în reţeaua T-Mobile, până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici