Video Prinţesa Diana îl numea pe prinţul Philip "dragul meu tată"

Diana şi socrul său, prinţul consort Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, aveau relaţii mai degrabă afectuoase, potrivit scrisorilor pe care şi le-au trimis, în care prinţesa de Wales îl numea pe acesta "dragul meu tată".

2 afișări

Corespondenţa dintre cele două feţe regale a fost prezentată juraţilor în cadrul anchetei judiciare asupra morţii prinţesei Diana, în desfăşurare la Londra.

Într-o scrisoare în care vorbeşte despre mariajul în pericol de a se destrăma al fiului său, prinţul Charles, şi al Dianei, prinţul Philip scrie: "dacă mi se va cere, voi face tot posibilul să vă ajut, pe Charles şi pe tine, după posibilităţile mele, dar sunt gata să recunosc faptul că nu posed calităţile unui consilier matrimonial".

Diana i-a răspuns: "dragul meu tată, m-a emoţionat mult ultima ta scrisoare, care mi-a demonstrat, chiar dacă ştiam deja acest lucru, că îţi faci griji (în legătură cu mariajul n.red.)".

"Eşti modest în legătură cu calităţile tale în materie de consiliere matrimonială şi nu sunt de acord cu acest lucru. Ultima ta scrisoare a demonstrat o mare înţelegere şi mult tact, sper că voi putea să mă inspir din sfaturile tale în lunile care vor veni", a adăugat Diana.

Scrisorile au fost redactate în 1992, anul în care Charles şi Diana şi-au anunţat separarea. Divorţul lor a fost pronunţat în 1996.

Prinţesa Diana a murit împreună cu iubitul său Dodi al-Fayed, într-un accident de maşină care s-a produs pe 31 august 1997, în pasajul de sub podul Alma, la Paris.

Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi, a declarat în nenumărate rânduri că este "sigur" că Diana şi Dodi au fost asasinaţi de serviciile secrete britanice cu acordul prinţului Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, pentru a împiedica o eventuală căsătorie a prinţesei cu un bărbat de religie musulmană. Acesta ar fi devenit, implicit, tatăl vitreg al viitorului rege al Marii Britanii. Al-Fayed mai susţine că în momentul accidentului, prinţesa Diana era însărcinată cu copilul fiului său.

Magistratul însărcinat cu ancheta judiciară care se desfăşoară la Înalta Curte din Londra, judecătorul Scott Baker, a explicat că scrisorile prinţuilui Philip nu conţin lucruri "neplăcute, răutăţi sau insulte" la adresa Dianei.

Suspendată în ianuarie 2004, în aşteptarea rezultatelor anchetei efectuate de poliţia britanică, ancheta judiciară, care a început pe 2 octombrie la Londra, trebuie să răspundă la patru întrebări importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului şi "modul în care au murit persoanele decedate". Ancheta, care ar putea dura şase luni, nu este un proces, nu are scopul de a acuza cineva şi nici de a condamna pe cineva.

Anchetele desfăşurate de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă cu care şoferul, Henri Paul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de paparazzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici