Prinţul Harry la întoarcerea din Afganistan: "Nu sunt erou"

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, la revenirea din Afganistan, că nu ar trebui aclamat ca erou pentru că şi-a făcut doar datoria, subliniind că, în ceea ce-l priveşte, cei doi soldaţi răniţi alături de care s-a întors sunt adevăraţii eroi, informează site-ul femalefirst.co.uk.

41 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry la întoarcerea din Afganistan: "Nu sunt erou"

Prinţul Harry la întoarcerea din Afganistan: "Nu sunt erou"

"Erau doi răniţi care s-au întors în acelaşi avion cu noi şi care au fost în stare de comă tot drumul", a declarat prinţul Harry, al treilea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii. "Nu aş spune că am fost erou. Aceia erau eroii, acei bărbaţi care au fost prinşi într-o explozie a unei mine de care nu ştiau, în slujba ţării lor. Am fost puţin şocat", a mai subliniat el.

Aceste lucruri nu l-au făcut pe Harry să ia în calcul o posibilă revenire de pe front. De altfel, el a declarat că ar vrea să revină pe câmpul de luptă şi că şi-a anunţat comandantul în legătură cu planurile sale în acest sens, sperând ca va primi o nouă misiune cât mai curând posibil.

În următoarea perioadă, prinţul Harry va petrece două săptămâni împreună cu iubita sa Chelsea Davy. Cei doi au plănuit o excursie în Africa.

Prinţul Harry al Marii Britanii a revenit sâmbătă din Afganistan, după ce presa a dezvăluit faptul că acesta a luptat, timp de zece săptămâni, împotriva talibanilor. Oficialii din Ministerul britanic al Apărării au decis rechemarea prinţului în ţară, temându-se că publicarea informaţiilor referitoare la prezenţa sa în Afganistan ar fi putut pune în pericol atât viaţa lui Harry, cât şi pe a celorlalţi militari britanici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici