Prinţul William va începe, luni, cursurile de pilotaj în cadrul Royal Air Force

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va călca pe urmele tatălui său, prinţul Charles, şi va începe, luni, un curs de pilotaj pe avioanele Royal Air Force (RAF), a indicat armata aeriană britanică.

1 afișare
Imaginea articolului Prinţul William va începe, luni, cursurile de pilotaj în cadrul Royal Air Force

Prinţul William va începe, luni, cursurile de pilotaj în cadrul Royal Air Force

Prinţul în vârstă de 25 de ani va începe antrenamentul cu un instructor, alături de alţi 11 studenţi, la şcoala Cranwell, Lincolnshire, în estul Marii Britanii.

Prinţul William a absolvit cursurile Academiei militare din Sandhurst cu gradul de sublocotenent, în decembrie 2006. El a fost apoi comandantul unei patrule de recunoaştere. Prinţul îşi va încheia pregătirea militară cu un stagiu la Royal Navy (Marina regală britanică).

Primele lecţii de pilotaj le va lua la bordul unui aparat cu elice de tipul Grob 115E.

"Prima sarcină va fi de a-l familiariza pe "Flying Officer Wales" (aşa cum va fi numit prinţul în RAF) cu aparatul şi cu comenzile şi, foarte rapid, vom trece la acrobaţii, looping-urile fiind lucrurile cele mai amuzante", a explicat instructorul. "Va face şi un curs de teorie, dar decolarea şi aterizarea vor fi primele lucruri pe care va trebui să le stăpânească", a adăugat acesta.

Prinţul William urmează să înveţe să piloteze mai multe tipuri de aparate de zbor, precum Tucano T1, care se pilotează ca un avion, şi elicopterul Squirrel HT 1.

Tatăl lui William, prinţul Charles, a făcut acelaşi curs în 1971, la fel şi unchiul său, prinţul Andrew, care a pilotat un elicopter în 1982, în timpul războiului Malvinelor, în urma invadării acestora de către Argentina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici