Prinţul William vrea să lupte în Afganistan

Prinţul William, care recent şi-a încheiat cursul pentru obţinerea licenţei de pilot de elicoptere, şi-a exprimat dorinţa de a lupta în Afganistan, potrivit publicaţiei The News of The World, care citează surse din familia regală.

17 afișări
Imaginea articolului Prinţul William vrea să lupte în Afganistan

Prinţul William vrea să lupte în Afganistan

Prinţul William, în vârstă de 26 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prinţul Charles, a fost promovat la rangul de ofiţer în decembrie 2006 şi, în prezent, se antrenează într-o unitate de salvare în cadrul Royal Air Force (RAF).

Nepotul reginei Elizabeth a II-a şi-a început antrenamentul de 18 luni în ianuarie.

Fratele său mai mic, prinţul Harry, în vârstă de 24 de ani, a efectuat deja o misiune de 77 de zile în Afganistan. Misiunea a fost una scurtă din motive de securitate, după ce detalii despre aceasta au apărut în presa străină.

"Mi-ar plăcea să fac ceea ce a făcut Harry în Afganistan", a declarat prinţul William.

"De asta ne antrenăm - pentru că vrem să mergem pe front. Să fiu sincer, sunt un pic gelos pe el (pe Harry, n.r.). Sper că va veni şi rândul meu", a adăugat acesta.

Prinţul William a luat parte la o misiune scurtă în Afganistan, de 30 de ore, la baza RAF din Kandahar, dar şi la o operaţiune militară în Qatar, în aprilie 2008.

De cealaltă parte, intervievat şi în legătură cu eventuala sa viitoare căsătorie, prinţul William a răspuns laconic: "aşteptaţi şi o să vedeţi!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici