"Problemele brânzei" şi "Sunt femeile umane? ", în topul celor mai bizare titluri de cărţi

Enigmaticul "Dacă doriţi o soluţie pentru relaţia dumneavoastră, începeţi de la picioare" a câştigat Marele Premiu al concursului anual pentru desemnarea Celui mai bizar titlu de carte, publicat, joi, de o revistă specializată.

22 afișări
Imaginea articolului "Problemele brânzei" şi "Sunt femeile umane? ", în topul celor mai bizare titluri de cărţi

"Problemele brânzei" şi "Sunt femeile umane? ", în topul celor mai bizare titluri de cărţi

Manualul, care este descris drept "un ghid practic scris de un bărbat în folosul femeilor", este secundat de "Am fost torturat de Regina Amorului pigmeu", potrivit rezultatelor sondajului realizat de revista Bookseller.

Potrivit sursei citate, din seria perlelor bizare, au mai concurat subtila "Soluţie la problemele brânzei" şi "Sunt femeile umane? Şi alte dialoguri internaţionale".

"Câştigătorul constituie esenţa genului manualelor practice. Titlul este atât de eficace încât nici nu ai nevoie să citeşti cartea", a declarat Joel Rickett, editor adjunct al Bookseller.

Horace Bent, cronicar la Bookseller, pune în discuţie, însă, rezultatul sondajului: "Publicul: nu poţi pur şi simplu avea încredere în el".

"Dacă lăsăm masele ignorante să decidă câştigătorul, ne confruntăm cu mai multe probleme, mai ales cu degradanta lor vulgaritate", a spus acesta, precizând că publicul a ales în 2000 titlul "Performanţă înaltă pentru motoarele călite" (joc de cuvinte, n.r.). "Acesta este un bun manual de inginerie, însă mă tem că nu din acest motiv a fost preferat de public", a adăugat el.

La genul "câştigător vulgar", concursul a premiat "Să trăieşti cu fese nebune" (2002) şi "Marea carte a istoriilor iepelor lesbiene" (2003).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici