Procesul Charles Taylor: Naomi Campbell a primit câteva "pietre murdare" - VIDEO

Naomi Campbell a declarat, joi, în faţa Tribunalului de la Haga, că a primit "câteva pietre mici, cu un aspect murdar", care i-au fost oferite, probabil, de fostul preşedinte liberian Charles Taylor, după un dineu organizat de Nelson Mandela în anul 1997.

72 afișări
Imaginea articolului Procesul Charles Taylor: Naomi Campbell a primit câteva "pietre murdare" - VIDEO

Procesul Charles Taylor: Naomi Campbell a primit câteva "pietre murdare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eram aproape adormită, cineva a bătut la uşă şi am deschis. Doi bărbaţi erau în faţa camerei mele şi mi-au dat o geantă mică, spunându-mi: «Un cadou pentru dumneavoastră»", a declarat celebrul top model britanic, în timpul depoziţiei sale în faţa Tribunalului special pentru Sierra Leone (TSSL).

"Am deschis acea geantă a doua zi dimineaţă. Am văzut câteva pietre mici, foarte mici şi cu un aspect murdar", a adăugat Naomi Campbell, precizând, totodată, că nu îşi aminteşte prea bine câte pietre preţioase se aflau în acea geantă. "Poate erau trei, în orice caz, două sau trei", a declarat modelul britanic.

"Eram obişnuită să văd diamantele strălucind şi fiind aşezate într-o cutie. Nu aş fi putut să ghicesc imediat că acele pietre erau diamante", a adăugat Naomi Campbell.

Naomi Campbell a precizat că a discutat despre acest cadou cu agentul ei, Carole White, şi cu actriţa Mia Farrow, în acea dimineaţă, în timpul micului dejun.

"Una dintre ele mi-a spus că era un cadou oferit în mod evident de preşedintele liberian Charles Taylor, iar eu i-am răspuns: «presupun că da»", a relatat modelul britanic în faţa tribunalului de la Haga.

"Nu am vrut să le păstrez", a continuat Naomi Campbell, declarând că a dăruit acele pietre uneia dintre prietenele sale care lucra pentru Fondul de ajutorare a copiilor, o asociaţie umanitară înfiinţată de Nelson Mandela, pentru ca acea prietenă "să facă ceva cu ele".

Avocaţii acuzării contau pe mărturia top modelului Naomi Campbell pentru a demonstra faptul că Charles Taylor a minţit atunci când a afirmat că nu s-a aflat niciodată în posesia unor diamante brute.

Charles Taylor, în vârstă de 62 de ani, al cărui proces a început în ianuarie 2008, este acuzat că i-a coordonat din umbră pe rebelii Frontului Revoluţionar Unit (RUF) din Sierra Leone, ţară vecină cu Liberia, furnizându-le arme şi muniţie în schimbul diamantelor.

Charles Taylor a pledat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare, printre care se numără crime, violuri şi înrolarea copiilor soldaţi în timpul războiului civil din Sierra Leone, care a avut ca rezultat 120.000 de morţi şi mii de mutilaţi, în perioada 1991 - 2001.

Procesul său a fost mutat de la Freetown la Haga, pentru a evita orice risc de destabilizare a echilibrului fragil din regiune.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă, precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta Time Magazine şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici