Procesul în cazul Michael Jackson: Conrad Murray, găsit vinovat, îşi află astăzi pedeapsa

Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson - verdictul fiind pronunţat pe 7 noiembrie - şi aflat în detenţie, revine marţi la tribunal pentru a-şi afla pedeapsa la care va fi condamnat.

165 afișări
Imaginea articolului Procesul în cazul Michael Jackson: Conrad Murray, găsit vinovat, îşi află astăzi pedeapsa

Procesul în cazul Michael Jackson: Conrad Murray, găsit vinovat, îşi află astăzi pedeapsa (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Părinţii cântăreţului Michael Jackson şi unii dintre fraţii şi surorile acestuia vor fi şi ei prezenţi la Curtea Superioară din Los Angeles, în momentul în care judecătorul va pronunţa sentinţa.

Şedinţa va începe la ora locală 08.30 (16.30 GMT), potrivit unui purtător de cuvânt al tribunalului, care a spus că se aşteaptă ca sala tribunalului să fie cel puţin la fel de plină ca în timpul audierilor precedente.

Procurorul a cerut pedeapsa maximă - patru ani de închisoare - pentru ultimul medic personal al "regelui muzicii pop", Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani. Procurorul speră totodată ca medicul Murray să fie obligat prin ordin judecătoresc să despăgubească familia Jackson pentru pierderile financiare cauzate de decesul megastarului.

Michael Jackson, care a murit la vârsta de 50 de ani, se pregătea să revină pe scenă după o pauză îndelungată în carieră, cu ocazia unei serii de 50 de concerte pe care urma să le susţină la Londra, iar pierderile financiare cauzate de moartea sa au fost estimate de avocaţii acuzării la circa 100 de milioane de dolari.

Unul dintre avocaţii medicului Murray a pledat într-una dintre cererile pe care le-a adresat Curţii pentru plasarea clientului său în regim de libertate condiţionată şi condamnarea lui la efectuarea unor ore de muncă în folosul comunităţii. El a subliniat, totodată, faptul că medicul Conrad Murray nu va mai practica niciodată medicina.

Pe 7 noiembrie, în a doua zi de deliberări, după un proces-fluviu care s-a întins pe durata a şase săptămâni, cei 12 membri ai juriului au pronunţat verdictul "vinovat" în procesul intentat medicului Murray, aşa cum ceruse Parchetul american.

Juraţii au considerat în unanimitate că medicul Murray s-a făcut vinovat de "neglijenţă criminală", contribuind astfel la decesul brutal al "regelui muzicii pop", pe 25 iunie 2009.

Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de două luni, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici