Producători de film din Rusia îi vor oferi lui Leonardo DiCaprio un "Oscar rusesc"

Producători de film din Extremul Orient rus lucrează la un proiect prin care să îi ofere actorului american Leonardo DiCaprio un premiu "Oscar rusesc", informează presa de la Moscova, citată de cotidianul The Washington Post.

745 afișări
Imaginea articolului Producători de film din Rusia îi vor oferi lui Leonardo DiCaprio un "Oscar rusesc"

Producători de film din Rusia îi vor oferi lui Leonardo DiCaprio un "Oscar rusesc" (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Chiar dacă este un celebru actor şi producător de film, Leonardo DiCaprio nu a fost distins până în acest moment cu niciun Premiu Oscar, notează The Washington Post, dezvăluind că cineaşti din Rusia lucrează la un proiect prin care să îi ofere o distincţie starului hollywoodian.

Producători de film din Extremul Orient rus ar vrea să îi ofere lui DiCaprio distincţia "Iakut Oscar", după numele unei regiuni ruse.

Tatiana Iegorova, lector la Institutul Arctic pentru Artă şi Cultură şi iniţiator al proiectului, a declarat pentru RIA Novosti că s-au primit donaţii în bani pentru crearea unei statuete din argint şi aur care va costa circa 100.000 de ruble (1.300 de dolari). Până în momentul de faţă, aproximativ 100 de persoane au contribuit la proiectul de premiere a lui Leonardo DiCaprio, care va primi distincţia rusă indiferent dacă va lua anul acesta Oscarul oferit de Academia de Film din SUA pentru producţia "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass / The Revenant".

"Regiuea siberiană Iakutia acordă o mare valoare cinematografiei de înaltă calitate şi consideră că Leonardo DiCaprio este un actor care inspiră şi încântă publicul", a explicat Iegorova, citată de agenţia Tass.

Multe femei şi-au donat bijuterii de valoare pentru finanţarea acestui proiect, dar multe sunt încurajate să ofere jumătăţi de bijuterii, "pentru ca cealaltă jumătate să fie la Leonardo DiCaprio", a subliniat Tatiana Iegorova. "Acest lucru le va plasa într-o legătură specială cu actorul", a apreciat ea.

Statueta pregătită ca premiu va arăta asemănător cu Oscarul tradiţional, dar, în loc de sabie, va avea un pocal "Choron", simbolizând pacea şi iubirea pentru actorul american.

Nu este prima dată când lui Leonardo DiCaprio i se acordă o distincţie în Rusia. În 2014, actori din Celiabinsk i-au oferit o statuetă intitulată "Ascar", dar nu este clar dacă actorul american a primit-o personal sau nu.

Leonardo DiCaprio are o relaţie specială cu Rusia. Bunica lui din partea mamei a fost din Rusia, iar actorul american s-a descris în mai multe rânduri ca fiind "jumătate rus". Preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu starul hollywoodian în 2010, în Sankt-Petersburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici