Producătorul jocurilor video Angry Birds, cumpărat de un gigant japonez

  • Producătorul jocurilor video Angry Birds a acceptat să fie cumpărat de gigantul japonez din spatele personajului Sonic the Hedgehog.
  • Compania japoneză Sega Sammy Holdings plăteşte 706 milioane de euro pentru Rovio Entertainment, cu sediul în Finlanda.
173 afișări
Imaginea articolului Producătorul jocurilor video Angry Birds, cumpărat de un gigant japonez

Producătorul jocurilor video Angry Birds, cumpărat de un gigant japonez

Rovio a declarat că Angry Birds a fost primul joc pentru telefoane mobile care a fost descărcat de un miliard de ori, iar marca a produs, de asemenea, două filme Angry Birds.
 
Cu toate acestea, Rovio nu a produs încă o continuare care să se ridice la nivelul succesului său.
 
Acest lucru a făcut din ea o potenţială ţintă de preluare pentru companiile mai mari din industria jocurilor de noroc, potrivit BBC.
 
Anul trecut, compania - care are aproximativ 550 de angajaţi în cele opt studiouri de jocuri din întreaga lume - a declarat că numărul de descărcări ale jocurilor sale a ajuns la cinci miliarde.
 
La anunţarea tranzacţiei, Sega a declarat că decizia de a cumpăra Rovio a fost determinată de necesitatea de a-şi "consolida poziţia" pe piaţa globală a jocurilor de noroc.
 
Aceasta a precizat că se estimează că această piaţă va creşte până la 263,3 miliarde de dolari până în 2026, iar procentul de jocuri mobile va creşte la 56%.
 
În cadrul pieţei globale a jocurilor de noroc în creştere rapidă, piaţa jocurilor mobile are un potenţial deosebit de ridicat, iar obiectivul pe termen lung al Sega a fost acela de a accelera expansiunea sa în acest domeniu", a declarat Haruki Satomi, director executiv al Sega Sammy Holdings.
 
Mă simt binecuvântat să pot anunţa o astfel de tranzacţie cu Rovio, o companie care deţine "Angry Birds", care este îndrăgită în întreaga lume, şi care găzduieşte mulţi angajaţi calificaţi care susţin capacităţile de dezvoltare şi operare a jocurilor mobile de top ale companiei", a adăugat el.
 
La finalul şedinţei de tranzacţionare de vineri, Rovio avea o evaluare bursieră de 707 milioane de dolari.
 
Sega Sammy este un holding global japonez format prin fuziunea, în 2004, a gigantului jocurilor video Sega şi a Sammy Corporation.
 
Sega a produs mai multe francize de jocuri video cu vânzări de milioane de euro şi este cunoscută la nivel mondial pentru personajul Sonic the Hedgehog, care a produs şi două filme.
 
Sammy dezvoltă şi comercializează aparate de jocuri de divertisment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici