Produsele Dolce & Gabbana, ELIMINATE din marile magazine online din China. Compania i-a supărat pe cetăţenii din statul asiatic

Produsele Dolce & Gabbana au fost eliminate, vineri, din mari magazine online din China, după ce compania de modă italiană a fost acuzată de rasism, potrivit bbc.com.

3213 afișări
Imaginea articolului Produsele Dolce & Gabbana, ELIMINATE din marile magazine online din China. Compania i-a supărat pe cetăţenii din statul asiatic

Produsele Dolce & Gabbana, ELIMINATE din marile magazine online din China

Controversele au apărut săptămâna aceasta, după ce compania italiană a publicat câteva clipuri video prezentând o chinezoaică ce se chinuie să mănânce cu beţişoare paste şi pizza.

Casa de modă a fost acuzată că trivializează cultura chineză şi promovează stereotipuri negative.

China este în prezent una dintre cele mai mari pieţe pentru produsele de lux din lume, iar vedetele locale au cerut boicotarea companiei italiene.

Criza s-a adâncit în momentul în care un mesaj, despre care s-a spus că ar fi fost scris de Stefano Gabbana, cu comentarii ofensatoare la adresa chinezilor a devenit viral.

Reprezentanţii companiei şi-au cerut scuze şi au spus că Gabbana a fost ţinta hackerilor.

Vineri, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au transmis din nou scuze publice şi au cerut să le fie iertată "ignoranţa în ceea ce priveşte cultura chineză".

Însă produsele lor nu se mai găseau în marile magazine online din China, precum Taobao şi JD.com, şi nici pe platforme mai mici (Kaola, Secoo).

Miercuri, compania italiană a fost nevoită să anuleze şi o prezentare de modă programată în Shanghai.

Aceasta nu este pentru prima dată când Dolce & Gabbana stârneşte controverse. În aprilie, o campanie publicată pe reţeaua online Weibo prezenta oameni săraci din zone limitrofe Beijingului, alături de modele Dolce & Gabbana, înaintea unei parade de modă.

Iar, în 2016, Dolce & Gabbana a stârnit alte controverse după ce a inclus în colecţia sa nişte "sandale de sclav".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici