Proiect: Studenţii de la Universitatea Tehnică din Iaşi învăţă să transforme ideile în afaceri

80 de profesori vor fi instruiţi pentru a preda cursuri de anteprenoriat, iar 500 de studenţi vor primi pachete integrate de consiliere pentru a transforma ideile lor în afaceri de succes, după ce Universitatea Tehnica din Iaşi a creat, cu bani europeni, o reţea de 11 laboratoare de instruire.

139 afișări
Imaginea articolului Proiect: Studenţii de la Universitatea Tehnică din Iaşi învăţă să transforme ideile în afaceri

Proiect: Studenţii de la Universitatea Tehnică din Iaşi învăţă să transforme ideile în afaceri

Proiectul „AntreprenorIng”, finanţat în cadrul unui proiect european, cu scopul de a dezolta cultura antreprenonrială a studenţilor de la UniversitateaTehnică din Iaşi, va crea o reţea de 11 laboratoare de pregătire antreprenorială în universitate în perioada 2019-2021.

„În fiecare facultate vom amenaja câte un spaţiu. Atunci când am scris proiectul aceste spaţii erau deja identificate, deja s-au făcut nişte calcule, nişte cheltuieli preliminare cu privire la reabilitarea acestor spaţii, care vor avea o amprentă comună. Ele vor fi reabilitate pe baza unor proiecte elaborate de colegii noştri de la arhitectură în aşa fel în cât să dispunem de o reţea mai non-conformistă, de o reţea care să se rupă de sala clasică de seminar”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, prorectorul Neculai Seghedin de la Universitatea Tehnică din Iaşi.

Proiectul a fost divizat în două faze. Astfel, în prima fază vor fi instruite 80 de cadre didactice de la cele 11 facultăţi pentru a-şi îmbunătăţi competenţele în vederea proiectării şi susţinerii de cursuri antreprenoriale. Apoi, vor fi selectaţi 500 de studenţi din anii trei şi patru care vor primi pachete integrate de sprijin în dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale corelate cu nevoile pieţei muncii.

„Dorim să pregătim şi profesori din facultăţi care să predea anumite elemente de antreprenoriat specifice domeniului respectiv – domeniul electric, domeniul construcţiilor, domeniul mecanic, domeniul chimiei, domeniul textilei, etc. Sunt elemente specifice pe care noi vrem ca să le predăm stundeţilor bineînţeles în vederea unei inserţii mai uşoare pe piaţa muncii”, a mai spus Neculai Seghedin.

Materiile care vor fi pregate în cadrul acestor pregătiri nu vor fi conţine doar cursuri de antreprenoriat, ci vor fi îmbinate cu cele de creativitate, de inventică, de proprietate, de gândire critică şi de comunicare. La sfârşitul perioadei de instruire, studenţii vor obţine un certificat care să ateste competenţele în antreprenoriat.

„Poate nu toţi vor avea afacerile lor, dar se vor putea implica în colectivitate, în afacerile altora având aceste cunoştinţe de antreprenoriat foarte proaspete şi însuşite în mod sistematic”, a precizat prorectorul politehnicii ieşene.

Reprezentaţii Universităţii Politehnice din Iaşi spun că au ca obiectiv ca aceste cursuri să devină o constantă în politehnica ieşeană şi după ce se va încheia implmentarea proiectului. În total, pentru proeictul ”AntreprenorIng” vor fi investiţi 8 milioane de lei prin Programul Operaţional Capital Uman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici