Pupăza a fost aleasă pasărea emblemă a Israelului

Peste 150.000 de israelieni au desemnat pupăza drept pasărea-simbol a ţării lor cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondarea Israelului, a anunţat, joi, preşedintele Shimon Peres.

356 afișări
Imaginea articolului Pupăza a fost aleasă pasărea emblemă a Israelului

Pupăza a fost aleasă pasărea emblemă a Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Peres a anunţat rezultatul votului online în timpul unei ceremonii care a avut loc la reşedinţa sa din Ierusalim.

Printre alte păsări aflate în cursă s-au numărat nagâţul sudic, bufniţa albă, şoimul roşu, pescăruşul albastru, privighetoarea şi colibri.

Pupăza este singura specie a familiei Upupidae şi trăieşte mai ales în regiunile calde. De talie medie, pasărea are o creastă înaltă viu colorată, un cioc subţire şi curbat şi se hrăneşte cu insecte şi viermi.

Amintit în Biblie, noul simbol al Israelului face parte dintre păsările care nu pot fi consumate de om, potrivit recomandărilor religiei iudaice.

Coranul povesteşte că regele Solomon vorbea cu o pupăză căreia îi descria descoperirea ţării reginei din Saba.

Votul pentru desemnarea păsării emblemă a Israelului a fost organizat, în parte, pe site-ul de internet al Societăţii israeliene pentru protecţia naturii şi a debutat în decembrie 2007.

Copiii de la 4.000 de şcoli şi 9.500 de grădiniţe au participat, de asemenea, la acest vot.

În fiecare an, la apropierea iernii, prin Israel trec aproximativ o jumătate de miliard de păsări migratoare din 400 de specii diferite, printre care unele pe cale de dispariţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici