Pusuke, cel mai bătrân câine din lume, a murit

Japonia, o ţară obişnuită deja cu recordurile de longevitate umană, a înregistrat în această săptămână decesul unui alt "decan de vârstă": Pusuke, cel mai bătrân câine din lume a murit, la vârsta de 26 de ani şi nouă luni.

1812 afișări
Imaginea articolului Pusuke, cel mai bătrân câine din lume, a murit

Pusuke, cel mai bătrân câine din lume, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câinele, un metis, a murit luni după-amiază. Vârsta lui canină corespundea unei vârste umane de peste 120 de ani, au afirmat, joi, publicaţiile nipone.

Pusuke a încetat brusc să mai mănânce şi a prezentat dificultăţi respiratorii, a relatat stăpâna lui, Yumiko Shinohara, care a rămas alături de el până când animalul a murit.

"Mi-a fost alături în ultimii 26 de ani, era ca şi cum ar fi fost fiul meu. Îi mulţumesc că a trăit atât de mult", a declarat Yumiko Shinohara, în vârstă de 42 de ani.

Pusuke a fost inclus, cu titlul de "cel mai bătrân câine din lume", în Guinness Book încă din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici