Puzzle imposibil, la un pas de rezolvare. Cum ne va afecta eşecul unuia dintre cele mai sigure sisteme de securitate - FOTO

Unul dintre sistemele de securitate considerate printre cele mai sigure din lume nu mai este de încredere. Vezi cum i-a fost demonstrat eşecul.

6639 afișări
Imaginea articolului Puzzle imposibil, la un pas de rezolvare. Cum ne va afecta eşecul unuia dintre cele mai sigure sisteme de securitate - FOTO

Un puzzle imposibil, la un pas de rezolvare. Cum ne va afecta eşecul unuia dintre sistemele de securitate considerate printre cele mai sigure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tăietorul de hârtie a devenit unul dintre cele mai cunoscute "sisteme" de securitate împotriva hoţilor care fură informaţii, însă un concurs organizat de agenţia de apărare americană (DARPA) a dovedit că dispozitivul nu oferă protecţia pentru care a devenit faimos, scrie dailymail.co.uk.

Cu doar o săptămână înainte de încheierea concursului, ce are ca premiu 50.000 de dolari, doar o piesă din puzzle rămâne un mister.

Concursul conţine 5 puzzle-uri, în care numărul de piese şi metoda de tăiere diferă şi sunt din ce în ce mai dificile.

VEZI AICI CELE 5 BUCĂŢI DE PUZZLE

Una dintre echipele participante la concurs, intitulată 'Toate tăieturile voastre ne aparţin", susţine că a creat o metodă computerizată pentru a asambla piesele. Grupul este asociat clanului 4Chan, un forum pe internet folosit de grupul de hackeri Anonymous.

Dacă metoda folosită de grup funcţionează, înseamnă că oamenii nu se vor mai putea baza pe tăietoarele de hârtie pentru a distruge documente importante, cum ar fi extrasele de cont de la bancă.

DARPA speră ca, odată cu acest test, să găsească o metodă complet automată, pentru a le permite soldaţilor americani să reconstituie documente găsite pe teren.

"Provocarea DARPA cheamă experţi în computere, pasionaţi de puzzle sau orice alte persoane cărora le place să rezolve probleme complexe, pentru 50.000 de dolari", este anunţul agenţiei de apărare americană. Concursul se încheie pe 4 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici