Poţi sparge codul? Cum recrutează un serviciu de informaţii hackeri pentru spionaj virtual

Serviciul britanic de informaţii GCHQ a lansat un concurs pentru hackeri în vederea recrutării celor mai talentaţi dintre ei.

1521 afișări
Imaginea articolului Poţi sparge codul? Cum recrutează un serviciu de informaţii hackeri pentru spionaj virtual

Poţi sparge codul? Cum recrutează un serviciu de informaţii hackeri pentru spionaj virtual

Government Communications Headquarters (GCHQ) îi invită pe cei interesaţi să spargă un cod publicat pe un site special creat, având la dispoziţie şapte ore pentru acest lucru, relatează dailymail.co.uk.

Agenţia s-a abătut de la metodele tradiţionale de recrutare pentru a atrage hackerii care ar putea să-şi foloseasă talentele în folosul ţării.

"Publicul ţintă al acestei campanii nu este obişnuit cu metodele clasice de recrutare. Abilităţile hackerilor ar putea fi ideale pentru ceea ce avem noi nevoie, însă este posibil ca ei să nu ştie cum le pot folosi pentru un loc de muncă adevărat", a declarat purtătorul de cuvânt al GCHQ.

După ce sparg codul iniţial, candidaţii sunt redirecţionaţi pe site-ul de recrutare al agenţiei şi invitaţi să aplice pentru un job. Totuşi, reprezentanţii companiei au menţionat că hackerii care au intrat ilegal pe diverse site-uri nu vor fi eligibili pentru primirea posturilor disponibile. În plus, candidaţii trebuie să fie britanici, deşi competiţia e deschisă oricui.

Agenţia a lansat campania de recrutare ca un viral pe site-urile de socializare Facebook şi Twitter, precum şi pe bloguri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici