Prizoniera religiei pentru un miliard de ani: Povestea femeii care a fost ţinută captivă 12 ani pe o navă de croazieră - FOTO

O femeie susţine că a fost ţinută captivă timp de 12 ani pe un vas de croazieră ce aparţinea cultului din care făcea parte. Valeska Paris a declarat într-un interviu că a fost trimisă pe nava "Freewinds" la vârsta de 18 ani, unde a fost supusă în repetate rânduri la munci grele.

9581 afișări
Imaginea articolului Prizoniera religiei pentru un miliard de ani: Povestea femeii care a fost ţinută captivă 12 ani pe o navă de croazieră - FOTO

Prizoniera religiei pentru un miliard de ani: Povestea femeii care a fost ţinută captivă 12 ani pe o navă de croazieră

Femeia s-a născut într-o familie dedicată deplin Bisericii Scientologice. Originară din Elveţia, întrega familie s-a mutat în Marea Britanie când Valeska avea 6 ani, urmând ca la împlinirea vârstei de 14 ani să semneze un contract cu Biserica Scientologică în care declara pe propria răspundere că se leagă de organizaţie pentru "următorul miliard de ani", relatează dailymail.co.uk.

Valeska Paris susţine că a fost trimisă pe vasul de croazieră de către liderul Bisericii, David Miscavige, care dorea astfel să o împiedice pe mama ei să o retragă din organizaţie. Tinerei i-a fost interzis să aibă orice tip de legatură cu mama sa, pentru că adepţii bisericii susţineau că devenise un pericol pentru comunitatea lor. Mama ei a decis să părăsească Biserica, după ce soţul ei, care ar fi donat cultului întreaga avere de peste un milion de dolari, s-a sinucis.

Tânăra a fost obligată să muncească timp de 48 de ore, sub punte, în condiţii inumane, neavând voie să doarmă până nu îşi termina muncile pe care le avea de îndeplinit.

"Nu am vrut să fiu acolo, am fost foarte clară în privinţa asta, iar acest lucru a fost considerat greşit. Mi-au luat paşaportul când m-am îmbarcat pe navă, aşa că mi-era greu să evadez. În plus, aveam 18 ani, toată viaţa fusesem în Scientologie, nu ştiam cum să scap", a declarat femeia.

Valeska Paris consideră că liderul Bisericii, David Miscavige, este psihopat, şi ar trebui judecat.

"Nu este corect ca cineva să conducă o biserică şi să se ascundă în spatele religiei pentru a trăi ca un rege şi pentru a abuza de oamenii din jur", spune femeia.

Biserica Scientologică a negat acuzaţiile femeii. Mai mult, oficialii Bisericii au declarat că nava pe care aceasta susţine că a fost ţinută captivă face parte dintr-un curs al Scientologiei.

"Cu siguranţă nu a fost forţată să stea acolo. Nava este un loc minunat, aşa cum chiar Valeska a declarat în mai multe rânduri, iar acuzaţia sa, cum că putea părăsi vaporul doar cu escortă, este total falsă", au declarat reprezentanţii Bisericii Scientologice.

Scientologia a luat naştere în anul 1952, bazele sale fiind puse de L. Ron Hubbard, autor de literatură ştiinţifico-fantastică. Deşi este învăluită în nenumărate controverse şi recunoscută de foarte puţini ca religie, scientologia a atras în rândurile sale vedete ca Tom Cruise, Katie Holmes, John Travolta, Kirstie Alley sau Lisa Marie Presley. Scientologia propovăduieşte imortalitatea spirituală a omului şi reîncarnarea. Scientologii consideră că principalul scop al existenţei este supravieţuirea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici