Quincy Jones scrie o rubrică pentru Tribune

Quincy Jones, unul din cei mai apreciaţi compozitori şi producători muzicali, a urmat exemplul lui Bono, solistul trupei U2, devenind colaborator special al unei publicaţii americane, într-o perioadă în care revistele şi ziarele încearcă noi strategii pentru atragerea cititorilor.

20 afișări
Imaginea articolului Quincy Jones scrie o rubrică pentru Tribune

Quincy Jones scrie o rubrică pentru Tribune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Quincy Jones, în vârstă de 75 de ani, este unul dintre cei mai premiaţi muzicieni din toate timpurile, având la activ 27 de premii Grammy. El şi-a început rubrica găzduită de Tribune luni, cu un articol în care îşi expune părerile despre Barack Obama, în ziua în care Statele Unite celebrează ziua dedicată lui Martin Luther King.

Conducerea companiei Tribune a declarat că acesta este doar primul dintr-o serie de articole care prezintă punctele de vedere ale personalităţilor marcante din industria muzicală şi cinematografică şi care vor fi preluate şi difuzate de toate marile ziare ale grupului, inclusiv de Los Angeles Times şi Chicago Tribune, dar şi de site-urile lor internet.

"Un număr foarte mic de artişti au atât de mare succes în muzică precum Quincy Jones şi un impact atât de mare asupra culturii americane", a declarat Lee Abrams, şeful departamentului de creaţie al Tribune Company, autorul acestei idei.

În acest articol, Jones a descris modul în care a urmărit campania prezidenţială de anul trecut din Statele Unite şi cum a renunţat să îşi tempereze emoţiile, deşi era convins de faptul că Obama era cel mai bun dintre candidaţii la funcţia de preşedinte.

"Dar, ca orice persoană de culoare din America, ştiam din experienţă că nu trebuia să permit ca ceea ce îmi doream să se îndepărteze prea mult de realitate şi de ceea ce ştiam că s-ar fi putut întâmpla", a scris Jones, care este unul dintre membrii fondatori ai Institute for Black American Music.

Rubrica lui Jones a fost lansată la mai puţin de o săptămână după ce Bono a început să scrie şi el o rubrică pentru New York Times.

Dar Bono, în vârstă de 48 de ani, care este binecunoscut pentru campaniile sale împotriva SIDA şi a sărăciei din Africa, a ales ca în primul său articol să nu scrie despre cauzele pe care le susţine, ci despre mentorul său, Frank Sinatra.

"Am avut şansa să cânt în duet împreună cu o persoană care înţelegea dualitatea, care avea talentul să asculte două voci distincte în acelaşi cântec şi înţelepciunea să ştie ce inflexiune trebuie folosită şi în ce moment", a scris Bono despre Sinatra.

Invitând celebrităţile să scrie articole în diverse publicaţii, industria de profil vizează propria ei supravieţuire pe termen lung, întrucât se confruntă în prezent cu o scădere a veniturilor obţinute din publicitate, pe măsură ce tot mai mulţi cititori au "migrat" către internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici