Rapperul will.i.am a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor

Rapperul will.i.am din trupa Black Eyed Peas a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor a companiei australiene Quantas, fiind aşteptat de poliţie la aterizarea în Sydney, după ce i s-a atras atenţia că nu a ascultat anunţurile de siguranţă pentru ultima parte a zborului, arată Reuters.

315 afișări
Imaginea articolului Rapperul will.i.am a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor

Rapperul will.i.am a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor

Muzicianul călătorea la Sydney pentru a susţine un concert. Rapperul a comunicat pe Twitter fanilor săi că una dintre însoţitoarele de zbor este ”foarte agresivă” şi că ”îşi concetrează frustrările doar asupra persoanelor de culoare”. După 15 minute, will.i.am publica o fotografie în care apare un ofiţer de poliţie comentând faptul că femeia, al cărei nume îl pomeneşte, a chemat poliţia pentru că purta căşti şi nu a auzit anunţurile de siguranţă de la aterizare.

Compania Qantas a anunţat luni că va oferi asistenţă juridică însoţitoarei de zbor în faţa acuzaţiilor de rasism, numind incidentul o ”neînţelegere”.

Poliţia federală australiană a confirmat faptul că a vorbit cu echipajul şi cu pasagerii la aeroport şi că nu a fost nevoie de niciun fel de alte măsuri astfel încât ”consideră chestiunea încheiată”.

Rapperul nu şi-a retras afirmaţiile până luni dimineaţă, chiar dacă mai mulţi fani i-au atras atenţia că însoţitoarea de zbor a fost ţinta unor mesaje abuzive în urma postărilor legate de incident.

Muzicianul a insistat explicând faptul că, dacă el s-ar purta urât cu un fan sau cu un jurnalist, i s-ar folosi numele în relatările care ar urma.

“Pentru asta este Twitter... ca să spunem ce ni se întâmplă nedrept şi să avem o lume mai sigură, mai multă compasiune”, a răspuns will.i.am.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici