Record gastronomic mondial stabilit la Cluj: Au fost pregătite 1.700 de porţii de stifado de porc

O echipă de opt bucătari condusă de maestrul clujean Tibi Kiss Budai a stabilit, sâmbătă, un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.

247 afișări
Imaginea articolului Record gastronomic mondial stabilit la Cluj: Au fost pregătite 1.700 de porţii de stifado de porc

Mancare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Radu Zărnescu, coordonatorul campionatului şi reprezentant al International Gastro Show Cooking Entertaiment, a declarat că recordul a fost omologat şi că au fost pregătite, în final, 1.700 de porţii, cu 200 mai multe decât erau stabilite iniţial.

"Am stabilit un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, cu 200 de porţii mai multe decât am stabilit iniţial. Am omologat acest record din partea International Gastro Show Cooking Entertaiment", a spus Zărnescu.

Bucătarul Kiss Budai a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pentru gătirea reţetei de stifado, o tocană cu specific grecesc, au fost folosite aproape 500 de kilograme de ingrediente.

"Stifado este o tocană de porc specifică bucătăriei greceşti, pentru care am folosit aproape 500 de kilograme de ingrediente. Acestea au fost gătite la foc mic într-o tavă de inox de 16 metri pătraţi, timp de peste două ore. M-au ajutat încă opt bucătari. Am folosit 180 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de ardei, 60 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapă, 60 de litri de ulei, două kilograme de usturoi, 10 litri de vin, condimente şi măsline", a spus Tibi Kiss Budai.

Preparatul a fost pus pe 1.700 de farfurii care au fost împărţite clujenilor prezenţi.

Sâmbătă, în prima zile a Campionatului de Gătit în Aer Liber a avut loc concursul de preparate culinare reci, iar duminică va avea loc cel de preparate culinare calde, pregătite de peste 40 de echipe, care se vor întrece la cele patru categorii - plită, ceaun, grătar şi creaţie.

Preşedintele juriului este maestrul Burc Tuncel, din Marea Britanie, fost luptător de wrestling, şi care este în prezent bucătar al lanţului hotelier Sheraton.

Cupa Polus Center a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a început vineri în parcarea unui mall din Cluj-Napoca, se va încheia duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici