- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (10.09.2011, 20:10)
- Mona Hera , Vasile Magradean ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Record gastronomic mondial stabilit la Cluj: Au fost pregătite 1.700 de porţii de stifado de porc
O echipă de opt bucătari condusă de maestrul clujean Tibi Kiss Budai a stabilit, sâmbătă, un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.
247 afișări
Mancare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Radu Zărnescu, coordonatorul campionatului şi reprezentant al International Gastro Show Cooking Entertaiment, a declarat că recordul a fost omologat şi că au fost pregătite, în final, 1.700 de porţii, cu 200 mai multe decât erau stabilite iniţial.
"Am stabilit un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, cu 200 de porţii mai multe decât am stabilit iniţial. Am omologat acest record din partea International Gastro Show Cooking Entertaiment", a spus Zărnescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum definești fericirea? Dr. Alphonsus Obayuwana a găsit o formulă pentru a-ți calcula nivelul de fericire
-
Îngrijorare în Israel privind posibile mandate de arestare emise de CPI împotriva unor oficiali
-
SUA şi Marea Britanie îndeamnă Hamas să accepte propunerea israeliană de armistiţiu
-
Uciderea a doi soldaţi ucraineni în Germania ar putea fi de natură politică, afirmă procurorii
Bucătarul Kiss Budai a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pentru gătirea reţetei de stifado, o tocană cu specific grecesc, au fost folosite aproape 500 de kilograme de ingrediente.
"Stifado este o tocană de porc specifică bucătăriei greceşti, pentru care am folosit aproape 500 de kilograme de ingrediente. Acestea au fost gătite la foc mic într-o tavă de inox de 16 metri pătraţi, timp de peste două ore. M-au ajutat încă opt bucătari. Am folosit 180 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de ardei, 60 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapă, 60 de litri de ulei, două kilograme de usturoi, 10 litri de vin, condimente şi măsline", a spus Tibi Kiss Budai.
Preparatul a fost pus pe 1.700 de farfurii care au fost împărţite clujenilor prezenţi.
Sâmbătă, în prima zile a Campionatului de Gătit în Aer Liber a avut loc concursul de preparate culinare reci, iar duminică va avea loc cel de preparate culinare calde, pregătite de peste 40 de echipe, care se vor întrece la cele patru categorii - plită, ceaun, grătar şi creaţie.
Preşedintele juriului este maestrul Burc Tuncel, din Marea Britanie, fost luptător de wrestling, şi care este în prezent bucătar al lanţului hotelier Sheraton.
Cupa Polus Center a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a început vineri în parcarea unui mall din Cluj-Napoca, se va încheia duminică.
Citește pe alephnews.ro: Un spital din Spania ridică moralul pacienților de la ATI cu ajutorul unor câini. Cum le schimbă patrupezii starea emoțională
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum alegi o dietă echilibrată? Chef Alex Strugari: „Corpului îi este necesar un aport de vitamina B, pe care îl poate lua doar din carne”
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe