Record Guinness: Cel mai mare vapor construit din piese Lego, în Germania

Cel mai mare vapor realizat din piese Lego a fost construit de vizitatorii unui centru de petrecere a timpului liber din Germania, pentru acest record fiind necesare 400.000 de piese multicolore şi nouă zile de muncă.

542 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai mare vapor construit din piese Lego, în Germania

Record Guinness: Cel mai mare vapor construit din piese Lego, în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vaporul, cu o lungime de 7,29 metri şi o greutate de 500 de kilograme, a fost construit în perioada 10 - 18 octombrie, la Science Center Phaeno din Wolfsburg, nordul Germaniei, acelaşi centru care a semnat şi recordul precedent în materie.

Peste 700 dintre vizitatorii centrului - conceput ca un laborator uriaş, de 7.000 de metri pătraţi, în care participanţii pot face sute de experimente ştiinţifice şi tehnice - au lucrat la acest proiect.

"Ne-am depăşit propriul record", a declarat un purtător de cuvânt al centrului. Recordul precedent constă într-o replică a vaporului Queen Mary II, cu o lungime de 6,90 metri, expusă la Muzeul Internaţional al Marinei de la Hamburg.

În octombrie 2008, centrul Phaeno a stabilit recordul pentru cel mai mare pod din lume construit din piese Lego. Acesta avea o lungime de 20 de metri, o greutate de 150 de kilograme şi a fost realizat din 65.000 de piese Lego.

Piesele Lego, mândria danezilor, au fost create în 1932 de un dulgher. În prezent, grupul Lego este unul dintre cele mai mari în domeniul jucăriilor. Peste 400 de milioane de copii şi adulţi îşi consacră anual circa 5 miliarde de ore pentru a construi diverse obiecte din piese Lego.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici