Record Guinness: Cel mai mic om din lume este un nepalez care măsoară 65,5 cm

Cel mai mic om din lume este un nepalez care măsoară 65,5 centimetri, la împlinirea vârstei de 18 ani, a anunţat, joi, organizaţia Guinness World Records într-un comunicat.

525 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai mic om din lume este un nepalez care măsoară 65,5 cm

Record Guinness: Cel mai mic om din lume este un nepalez care măsoară 65,5 cm (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Khagendra Thapa Magar, care are înălţimea şi greutatea (5,5 kg) unui bebeluş de câteva săptămâni, a intrat în Cartea Recordurilor la împlinirea a 18 ani, vârstă care îi permite să fie oficial recunoscut de Guinness World Records. El l-a detronat pe columbianul Nino Hernandez, în vârstă de 24 de ani, recunoscut în urmă cu câteva săptămâni drept cel mai mic om din lume.

O echipă Guinness World Records a sosit săptămâna aceasta la Pokhara, în centrul Nepalului, pentru a-l măsura pe Magar, măsurătorile fiind apoi validate la sediul organizaţiei de la Londra.

Magar este deja o vedetă în Nepal. El i-a întâlnit deja de mai multe ori pe premier, dar şi pe Miss Nepal şi a devenit un ambasador al turismului pentru această mică republică din Himalaya, care găzduieşte cele mai înalte vârfuri muntoase din lume.

În septembrie, nepalezul a fost pentru prima dată la New York, în cadrul unui turneu promoţional organizat de muzeul de excentricităţi "Ripley's Believe It or Not!". Nepalezul a pozat cu această ocazie lângă statuia din ceară a celui mai mare om din istorie, americanul Robert Wadlow, care măsura 2,72 metri în înălţime şi care a murit la vârsta de 22 de ani, în 1940.

Tatăl celui mai mic om din lume, Rup Bahadur Thapa Magar, vânzător de fructe, a spus despre fiul său: "Khagendra este poate mic, dar mărimea lui îi dă un mare renume".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici