Reduceri fiscale pentru lansarea pompelor funebre spaţiale: Rămăşiţele pământeşti ale persoanei decedate, într-o călătorie celestă veşnică

Familiile americanilor care îşi vor trimite cenuşa în spaţiu vor putea să beneficieze de o reducere fiscală de până la 8.000 de dolari, potrivit unui proiect de lege iniţiat de statul Virginia, informează mass-media locală.

152 afișări
Imaginea articolului Reduceri fiscale pentru lansarea pompelor funebre spaţiale: Rămăşiţele pământeşti ale persoanei decedate, într-o călătorie celestă veşnică

Reduceri fiscale pentru lansarea pompelor funebre spaţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţiativa reprezentanţilor acestui stat de pe coasta de est a Statelor Unite va trebui să fie însă discutată anul viitor în parlamentul local şi are ca obiectiv încurajarea turismului în regiune, unde se află baza de lansări spaţiale pe care NASA o deţine pe Wallops Island, considerată un "pionier" al programului spaţial american.

"Pare rizibil, dar uneori trebuie să vezi lucrurile dincolo de comicul unei situaţii", a declarat J. Jack Kennedy, un director din cadrul autorităţii care reglementează zborurile comerciale din statul Virginia. "Aici este vorba de afaceri şi de locuri de muncă", a mai spus el.

Familiile acelora care îşi vor expedia cenuşa în spaţiu vor merge în Virginia pentru a asista la lansare şi vor frecventa astfel restaurantele, hotelurile şi atracţiile turistice din regiune, afirmă Donna Bozza, directoarea Oficiului pentru turism din zonă, citată de site-ul postului de televiziune WTVR.

Sectorul pompelor funebre spaţiale este dominat pentru moment de compania texană Celestis, care afirmă că a efectuat deja "10 zboruri comemorative în spaţiu".

Costul unui ultim zbor în spaţiu variază de la 1.000 de dolari pentru un drum dus-întors în spaţiu până la 10.000 de dolari pentru un drum - doar dus - pe Lună.

Această companie pregăteşte o ofertă pentru 2014 care va permite trimiterea "rămăşiţelor pământeşti ale persoanei decedate dincolo de galaxia noastră, într-o călătorie celestă veşnică". Pentru această ofertă, clienţii vor fi nevoiţi să plătească 12.500 de dolari pentru fiecare gram de cenuşă.

O serie de celebrităţi, precum scriitorul american Timothy Leary, creatorul serialului "Star Trek" Gene Roddenberry, actorul din acelaşi serial James Doohan şi astronautul Gordon Cooper, se numără printre cei a căror cenuşă a fost trimisă deja în spaţiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici