Regele Momo a deschis Carnavalul de la Rio: "Decretez bucuria! "

Wilson Dias da Costa Neto, ales patron al ediţiei din acest an a Carnavalului de la Rio de Janeiro, sub denumirea de Regele Momo, a declarat deschis, vineri, cel mai mare spectacol în aer liber din lume, primind cheia oraşului din mâinile primarului, Eduardo Paes.

276 afișări
Imaginea articolului Regele Momo a deschis Carnavalul de la Rio: "Decretez bucuria! "

Regele Momo a deschis Carnavalul de la Rio: "Decretez bucuria! " (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl felicit pe Maiestatea Sa, regele Momo, şi salut regina şi prinţesele. Rege Momo, este primul vostru an de domnie, primiţi puterea asupra oraşului într-un moment foarte special! Sper că veţi avea grijă cum se cuvine de problemele traficului din centrul oraşului", a declarat primarul, Eduardo Paes, predându-i noului rege cheile capitalei Braziliei, ca semn al puterii pe care acesta o va avea în cele cinci zile de carnaval.

"Sunt foarte fericit să fiu al cincisprezecelea rege Momo. În numele primăriei, fiind monarhul celei mai mari sărbători mondiale, declar deschis Carnavalul oraşului minunat Rio de Janeiro. Decretez bucuria", a spus Wilson Dias da Costa Neto, în vârstă de 27 de ani, care a fost ales rege al carnavalului în urma unui concurs.

În cele cinci zile de festivităţi ce vor avea loc în timpul carnavalului, în Rio de Janeiro sunt aşteptaţi 918.000 de turişti, cu 2% mai mult decât anul trecut.

La carnavalul oficial defilează 12 şcoli de samba, în faţa a 70.000 de spectatori, pe Sambadromul proiectat de celebrul arhitect Oscar Niemeyer. Acestea concurează pentru titlul de campioană.

Festivităţile cuprind, de asemenea, carnavalul străzii, organizat în ultimii ani, şi care a mobilizat 492 de cartiere, organizate în grupuri festive, cu denumiri şi teme pline de fantezie.

Regele Momo şi regina carnavalului, Leticia Guimaraes, vor deschide drumul defilării oficiale a şcolilor de samba, care va începe duminică seara pe Sambadrom.

Tradiţia alegerii regelui Carnavalului de la Rio datează din anii 1970, după ce s-a luat decizia ca acesta să fie o persoană în carne şi oase. Până atunci, regele Momo a fost o păpuşă din hârtie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici