Regina Elisabeta a II-a nu va depune mărturie în ancheta asupra morţii prinţesei Diana - AFP

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi prinţul consort Philip nu vor fi interogaţi de justiţie în cadrul anchetei judiciare asupra morţii prinţesei Diana, care a avut loc la Paris pe 31 august 1997, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a nu va depune mărturie în ancheta asupra morţii prinţesei Diana - AFP

Regina Elisabeta a II-a nu va depune mărturie în ancheta asupra morţii prinţesei Diana - AFP

Michael Mansfield - avocatul lui Mohamed al-Fayed, tatăl prietenului Dianei care a murit în acelaşi accident - doreşte ca regina să fie interogată în calitate de "martor potenţial" şi ca soţul acesteia să poată răspunde la întrebări.

Totuşi, lordul Scott Baker a fost de părere că aceste măsuri nu sunt "potrivite sau necesare" în viitorul apropiat, promiţând însă, că va reexamina chestiunea ulterior.

Al-Fayed crede că prinţesa era însărcinată cu copilul fiului său în momentul accidentului şi că Diana şi Dodi au fost asasinaţi de serviciile secrete britanice cu acordul prinţului Philip, pentru a împiedica o eventuală căsătorie între ei.

Ancheta desfăşurată de Scotland Yard a stabilit, la mijlocul lunii decembrie 2006, că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă cu care şoferul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de paparazzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici