Video Regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip şi-au sărbătorit nunta de diamant

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi prinţul consort Philip şi-au sărbătorit, luni, nunta de diamant printr-o slujbă religioasă care a avut loc la catedrala Westminster, unde cei doi s-au căsătorit, cu mare fast, în urmă cu 60 de ani, informează AFP.

4 afișări

Regina, îmbrăcată într-un mantou alb, şi prinţul, în redingotă neagră, au sosit la catedrală la ora 11.30 GMT. Cele două feţe regale au fost întâmpinate de prelaţi ai Bisericii anglicane.

Regina Elizabeth a II-a este primul monarh britanic care îşi sărbătoreşte nunta de diamant în timp ce se află încă pe tronul Marii Britanii.

Prinţul William, nepotul reginei şi al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a citit un pasaj din Biblie în onoarea bunicilor lui.

La ceremonie au participat peste 2.000 de invitaţi, printre care s-au numărat prinţul Charles, soţia sa, Camilla, membri ai familiei regale şi prieteni.

Peste 500 de membri ai personalului care serveşte casa regală şi cupluri care şi-au sărbătorit nunta de diamant în aceeaşi zi cu regina s-au alăturat ceremoniei de la catedrala Westminster.

Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, şeful spiritual al Bisericii anglicane, i-a binecuvântat pe regină şi pe ducele de Edinburgh şi a cerut lui Dumnezeu "să reînnoiască în inimile lor jurămintele pe care şi le-au făcut unul altuia".

Nunta tinerei prinţese şi a locotenentului din Marina regală britanică Philip Mountbatten, pe 20 noiembrie 1947, a uimit publicul şi a atras multe capete încoronate ale Europei, care au avut ocazia să-şi expună astfel ţinutele şi bijuteriile luxoase ce au stat ascunse în timpul războiului.

Cuplul regal va pleca marţi în Malta, unde a trăit înainte ca Elizabeth să devină regină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici