Regizorul Michael Mann va prezida juriul din acest an al Festivalului de Film de la Veneţia

Regizorul american Michael Mann, autor al unor filme celebre precum "Ultimul mohican", "Obsesia/ Heat", "Ali" şi "Colateral", va prezida juriul din acest an al Mostrei de la Veneţia, au anunţat, vineri, organizatorii festivalului.

100 afișări
Imaginea articolului Regizorul Michael Mann va prezida juriul din acest an al Festivalului de Film de la Veneţia

Michael Mann (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este pentru prima oară când Michael Mann, unul dintre cei mai mari inovatori din cinematografia hollywoodiană, va prezida juriul unui festival internaţional", se afirmă în comunicatul emis de organizatori.

"În calitate de scenarist şi mai ales de regizor, el a ştiut să îşi găsească o semnătură foarte personală în elaborarea tematică şi formală a subiectelor care aparţin de cele mai multe ori mitologiei thrillerelor urbane. Ca producător, Michael Mann s-a impus cu unele dintre cele mai populare seriale de pe micul ecran ("Miami Vice" şi "Norocul/ Luck"), la care a contribuit cu stabilirea unor noi standarde de calitate inspirate din cinematografie", se afirmă în acelaşi comunicat.

Născut pe 5 februarie 1943 la Chicago, Michael Mann şi-a început cariera lucrând ca scenarist pentru seriale de televiziune, făcându-şi debutul cu serialul "Starsky şi Hutch".

Începând din anii 1990, Michael Mann s-a consacrat cinematografiei şi a regizat trei pelicule care au impresionat publicul şi criticii de specialitate: filmul istoric "Ultimul mohican" (1992), filmul poliţist "Obsesia/ Heat" (1995) şi lungmetrajul-anchetă "Scandal în industria tutunului/ The Insider" (1999).

După biograficul "Ali" (2001), dedicat pugilistului Mohammed Ali, Michael Mann a revenit la filmul poliţist, regizând "Colateral" (2004), în care Tom Cruise a jucat rolul unui asasin cu sânge rece. Acesta este cel mai mare succes de casă din filmografia cineastului american.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 29 august - 8 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici