Regizorul Paul Haggis, premiat cu Oscar, acuzat de abuzuri sexuale de patru femei

Regizorul, scenaristul şi producătorul de film Paul Haggis, premiat cu Oscar, este acuzat de abuzuri sexuale de patru femei, trei dintre acestea depunând în acest sens, vineri, o plângere civilă la o instanţă din New York, acuzaţii pe care cineastul canadian le neagă, informează AFP.

817 afișări
Imaginea articolului Regizorul Paul Haggis, premiat cu Oscar, acuzat de abuzuri sexuale de patru femei

Regizorul Paul Haggis, premiat cu Oscar, acuzat de abuzuri sexuale de patru femei

Această plângere civilă, care a fost transmisă AFP de avocaţii reclamantelor, vine după o alta depusă, pe 15 decembrie 2017, la Curtea supremă din New York, de o specialistă în relaţii publice, Haleigh Breest, care îl acuza pe Haggis că a abuzat-o şi a violat-o în ianuarie 2013, pe când ea avea 26 de ani.

Haggis, în vârstă de 64 de ani, regizor al filmului "Crash" şi scenarist al lungmetrajelor "Million Dollar Baby" şi "Casino Royale", celebru şi pentru că a făcut parte din cultul scientologic, a depus şi el o plângere, în aceeaşi zi, împotriva lui Breest, prin care nega acuzaţiile. De asemenea, o acuza pe aceasta că i-a cerut "milioane de dolari" ca să nu depună plângere împotriva lui.

În plângerea depusă vineri de celelalte trei femei, care au dorit să le fie protejată identitatea, acestea îl acuză pe cineast de "viol şi abuzuri sexuale", fapte comise în 1996, 2008, respectiv 2015.

Avocaţii reclamantelor spun că faptele cineastului arată că acesta este "un prădător sexual în serie, care abuzează femeile de mulţi ani".

De cealaltă parte, o avocată a lui Haggis, Christine Lepera, a declarat pentru site-ul de ştiri Deadline, că acesta "neagă acuzaţiile anonime făcute în grup". Avocata a mai spus că plângerea ar fi o nouă tactică a avocaţilor lui Breest de a obţine nişte bani de la Haggis.

Paul Haggis - dublu premiat cu Oscar, pentru "Million Dollar Baby" (2004) şi "Crash" (2005) - este cel mai recent nume dintr-o lungă serie de vedete acuzate în ultimele luni de abuzuri sexuale şi viol, în urma dezvăluirilor făcute de The New York Times despre producătorul de film Harvey Weinstein.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie 2017, o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei, printre care Ashley Judd, Rose McGowan, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice şi Sindicatului regizorilor americani. În prezent, autorităţile investighează şi dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.

Însă consecinţele acestui scandal au depăşit colinele oraşului Los Angeles. Scandalul nu s-a limitat la industria cinematografiei, atingând şi oficiali ai marilor companii, precum Disney şi Amazon, dar şi zona media.

Astfel, în ultimele luni, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE şi Bloomberg. Matt Lauer, starul "NBC News", în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru "violarea flagrantă a principiilor companiei". La Fox News, Bill O'Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără şi actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK şi actorul Geoffrey Rush.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici