Regizorul şi producătorul Zalman King a murit la 69 de ani

Zalman King, producătorul filmului "9 săptămâni şi jumătate" şi regizorul altor pelicule cu conţinut erotic, precum "Orhideea sălbatică", a murit vineri la Los Angeles, la 69 de ani, din cauza unui cancer.

368 afișări
Imaginea articolului Regizorul şi producătorul Zalman King a murit la 69 de ani

Regizorul şi producătorul Zalman King a murit la 69 de ani (Imagine: Wikipedia)

King, născut Zalman Lefkovitz în Trenton, New Jersey, a avut câteva roluri mici în programe TV în anii '60, înainte s se lanseze ca regizor şi producător de cinema.

Este cunoscut pentru pelicule artistice cu conţinut erotic precum "Orhideea sălbatică" (1990), cu Mickey Rourke şi Jacqueline Bisset, "Two Moon Junction" (1988), cu Sherilyn Fenn şi Milla Jovovich, şi filmul de televiziune "Red Shoe Diaries" (1992), care a inspirat şi un serial.

Cel mai cunoscut film la care a lucrat rămâne însă "9 săptămâni şi jumătate"/ "Nine 1/2 Weeks" (1986), în care personajele principale interpretate de Kim Basinger şi Mickey Rourke au o aventură marcată de jocuri erotice fără a şti prea multe unul despre celălalt. King a fost producătorul şi unul din scenariştii peliculei. Filmul nu a avut succes de casă la lansarea în cinematografe, însă popularitatea sa a crescut la nivel internaţional după ce a fost lansat pe suport, potrivit variety.com.

Decesul cineastului a fost mai întâi anunţat de actorul Charlie Sheen pe Facebook şi confirmat ulterior de casa de producţie a lui King, informează hollywoodreporter.com. "Lumea a pierdut un suflet nobil şi sclipitor astăzi (vineri n.r.). Prietenul meu drag de 40 de ani, Zalman King, tocmai a pierdut lupta cu cancerul. (...) Drum bun, prietene. C.", a scris Sheen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici