REPORTAJ: Sarah Brightman a strălucit la Sala Palatului şi a cucerit publicul prin voce şi atitudine - FOTO

Soprana Sarah Brightman a strălucit, joi seară, pe scena Sălii Palatului, cucerind publicul prin vocea sa care depăşeşte trei octave, prin atitudine şi vestimentaţie, iar efectele speciale au făcut ca spectacolul susţinut de cântăreaţa britanică în România să fie asemenea unei poveşti.

2181 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Sarah Brightman a strălucit la Sala Palatului şi a cucerit publicul prin voce şi atitudine - FOTO

REPORTAJ: Sarah Brightman a strălucit la Sala Palatului şi a cucerit publicul prin voce şi atitudine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Joi seară, la puţin timp după ora 20.00, o orchestră formată din peste 50 de muzicieni a urcat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pentru a deschide concertul sopranei Sarah Brightman. Show-ul susţinut de cântăreaţa britanică la Bucureşti face parte din turneul mondial "Dreamchaser", început în 2013 şi care va include peste 100 de spectacole pe cinci continente.

După ce orchestra a interpretat prima piesă, pe scenă a urcat Sarah Brightman, în aplauzele publicului. Îmbrăcată într-o rochie lungă, roşie, cântăreaţa britanică a arătat publicului, încă de la primele acorduri - prin interpretarea piesei "Fleurs Du Mal" -, pasiunea şi creativitatea care aveau să transforme concertul de la Bucureşti într-unul "nepământean", aşa cum, de altfel, şi-a dorit Sarah Brightman.

Albumul "Dreamchaser" este inspirat de antrenamentele pentru misiunea în spaţiu pe care Sarah o pregăteşte pentru 2015, care intenţionează să cucerească şi lumea nepământeană, devenind prima artistă care va înregistra un cântec în spaţiu.

"Bună seara, doamnelor şi domnilor! Sunt foarte, foarte fericită că sunt din nou aici, în Bucureşti. Mulţumesc foarte mult că aţi venit", a fost mesajul transmis de Sarah Brightman publicului din România, la zece ani după primul concert susţinut de cântăreaţa britanică în ţara noastră.

Au urmat piesele "Symphony", "Who Wants to Live Forever", "Anytime, Anywhere", "Eperdu", "Hijo De La Luna", timp în care cântăreaţa a schimbat mai multe rochii, fiecare dintre ele fiind asortate cu frumoase diademe.

Show-ul complex, modern şi spectaculos pe care Sarah Brightman l-a anunţat i-a determnat pe români să vină, cu mic, cu mare, la Sala Palatului, pentru a petrece două ore în compania cântăreţei britanice, ascultând muzică de calitate. La concert au participat tineri, persoane trecute de prima tinereţe, dar şi copii. Fetiţe de 3 - 4 ani au ascultat-o pe soprană interpretând piese mai ritmate sau mai lente, au dansat, au aplaudat şi la sfârşitul concertului i-au oferit buchete de flori.

Unul dintre momentele frumoase ale spectacolului a fost când luna "a intrat" în Sala Palatului. Pe un proiector instalat în spatele scenei, o lună plină "a acompaniat-o" pe Sarah Brightman în timp ce a interpretat piesa "La Luna".

"It's a Beautiful Day" le-a mai cântat soprana britanică românilor, înainte de a-l invita pe scenă pe tenorul Erkan Aki, pentru a cânta împreună "Canto Della Terra". "Nessun Dorma" a fost ultima piesă cântată de Sarah Brightman înainte de pauză şi una dintre cele mai apreciate melodii ale concertului, publicul aplaudând îndelung.

Au urmat piesele "Closer", cântată de orchestră, "Harem", "Breath Me", "Figlio Perduto", "Scarborough Fair" şi "A Song of India". Tenorul Erkan Aki s-a întors pe scenă pentru a interpreta cu Sarah Brightman melodia "The Phantom of the Opera", moment care s-a bucurat de ropote de aplauze din partea celor aproximativ 4.000 de spectatori de la Sala Palatului. Apoi, Sarah Brightman a decis că este timpul să-şi ia la revedere de la publicul din România. "Time to Say Goodbye" a fost ultima piesă din concert. Sau ar fi trebuit să fie, dar aplauzele, timp de câteva minute, venite din partea publicului, au determinat-o pe cântăreaţa britanică să revină pe scenă. A mai interpretat piesa "A Question of Honour", după care a părăsit scena, dar s-a întors după câteva momente pentru o ultimă piesă. "Dust in the Wind" a fost melodia care chiar a încheiat show-ul susţinut de soprana Sarah Brightman la Bucureşti.

Publicul din România a călătorit în univers împreună cu Sarah Brightman, de-a lungul unui spectacol emblematic. "Vânătorul de vise" - titlul concertului în traducere - s-a dovedit a fi un show în care fiecare piesă a fost o poveste.

Sarah Brightman este considerată soprana cu cele mai mari vânzări din lume şi singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance şi Classic. Sarah Brightman este pioniera genului "classic crossover" şi unul dintre marii artişti ai lumii, însumând peste 30 de milioane de discuri vândute şi având un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur şi de platină, în peste 40 de ţări.

Single-ul "Time to Say Goodbye", înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume. Albumele următoare au urcat în topurile Billboard şi au fost urmate de turnee mondiale. Sarah Brightman este prima artistă invitată să cânte la Jocurile Olimpice de două ori: în 1992 la Barcelona şi 16 ani mai târziu, la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici