Restaurantul din "Seinfeld", dat în judecată pentru că nu are facilităţi pentru persoane cu handicap

Proprietarii Tom's Restaurant, devenit celebru în New York după ce a apărut de foarte multe ori în sitcomul "Seinfeld", ar putea plăti 30.000 de dolari despăgubiri unei cliente, pentru că nu oferă facilităţi de acces persoanelor cu dizabilităţi.

269 afișări
Imaginea articolului Restaurantul din "Seinfeld", dat în judecată pentru că nu are facilităţi pentru persoane cu handicap

Restaurantul din "Seinfeld", dat în judecată pentru că nu are facilităţi pentru persoane cu handicap

Carolyn Coleman, care se deplasează într-un cărucior cu rotile, îi acuză pe patronii restaurantului, cunoscut drept Monk's Cafe în serialul de succes "Seinfeld", că încalcă legea privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, pentru că nu le oferă acestora un acces facil în interiorul clădirii, scrie contactmusic.com.

Coleman a declarat că ar dori să mănânce la acest restaurant, pentru că este foarte aproape de cabinetul medicului său, dar nu poate, pentru că nu exista o cale de acces pentru scaune cu rotile iar spaţiul nu permite manevrarea în siguranţă a căruciorului. Femeia a deschis un proces şi cere despăgubiri de 30.000 de dolari şi o promisiune din partea patronilor restaurantului că vor crea facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Nu avem o cale de acces facil pentru persoanele cu dizabilităţi, dar avem mese afară. Le pot folosi pe acelea, în timpul verii nu este o problemă" a declarat managerul restaurantului, Manuel Papas.

Exteriorul restaurantului a fost folosit de producătorii sitcomului "Seinfeld", în anii 1990, ca decor pentru cafeneaua unde se întâlneau personajele interpretate de Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus şi Michael Richard.

Serialul "Seinfeld", difuzat în anii '90, a avut nouă sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori şi i-a adus actorului american Jerry Seinfeld un salariu de 14 milioane de dolari pe episod.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici