Reţeaua impresionantă de metrou care se construieşte în capitala Arabiei Saudite - FOTO

Întregul sistem de transport cu metroul din Riyadh, capitala Arabiei Saudite, urmează să fie construit de la zero în patru ani, iar planurile îl anunţă drept o modificare radicală a felului în care locuitorii călătoresc în oraş.

7663 afișări
Imaginea articolului Reţeaua impresionantă de metrou care se construieşte în capitala Arabiei Saudite - FOTO

Reţeaua impresionantă de metrou care se construieşte în capitala Arabiei Saudite - FOTO (Imagine: Hepta)

Reţeaua metroului va consta în şase magistrale diferite, dintre care cea mai impresionantă a fost concepută de arhitecta londoneză Zaha Hadid, staţie care va purta numele King Abdullah Financial District (districtul financiar Regele Abdullah), potrivit The Telegraph.

Cunoscută în Marea Britanie pentru conceperea designului Centrului acvatic olimpic, Zaha a pus la punct pentru staţia de metrou o structură curbată, făcând cel mai probabil referinţă la dunele de nisip din deşertul Arabiei Saudite.

Cu o suprafaţă de 20.434 metri pătraţi, construcţia va găzdui patru niveluri de interes public, precum şi o parcare subterană întinsă pe două niveluri, fiind menită să servească simultan drept loc de adunare şi staţie de schimb a metroului. În cadrul structurii vor fi incorporate coridoare şi pasarele care să evite aglomeraţia, iar staţia va fi conectată şi la calea ferată din Riyadh printr-un pod.

Arhitecta Zaha Hadid, implicată în prezent în numeroase proiecte de construcţie cu bugete considerabile din toată lumea, a atras multă atenţie în ultimul timp prin munca ei. O firmă din oraşul chinez Chongqing a fost recent acuzată de construirea unei clădiri piratate după cea a Zahei, înainte de descoperirea planurilor care au arătat similarităţile dintre cele două.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici