Reuşită uimitoare a oamenilor de ştiinţă. Au readus la viaţă creierul unui porc mort | VIDEO

Un grup de oameni de ştiinţă din Statele Unite au reuşit să reactiveze funcţiile cerebrale ale unui porc, la patru ore după ce animalul fusese sacrificat, relatează site-ul postului BBC.

3328 afișări
Imaginea articolului Reuşită uimitoare a oamenilor de ştiinţă. Au readus la viaţă creierul unui porc mort | VIDEO

Cercetătorii au reactivat funcţiile cerebrale ale unui porc, la 4 ore de la sacrificarea acestuia

Recenta descoperire ar putea aduce în dezbatera o temă privind bariera între viaţă şi moarte şi ar putea ajuta la găsirea unui tratament pentru afecţiuni precum Alzheimer.

Studiul a arătat că moartea celulelor cerebrale ar putea fi oprită, iar unele conexiuni ale creierului ar putea fi restituite.

Rezultatul contrazice ideea privind declinul ireversibil al creierului în câteva minute după ce fluxul de sânge este oprit.

Studiul, publicat în jurnalul Nature, a arătat o reducere a celulelor cerebrale moarte, o redare a vaselor de sânge şi a câtorva dinte activităţile creierului. Cercetătorii au descoperit sinapse care încă funcţionau.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat la mai multe ore după ce animalele fuseseră omorâte.

Cercetătorii au reuşit să reactiveze funcţiile cerebrale ale un porc după patru ore de la moartea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici