Revoltă în India după apariţia într-o publicaţie germană a unei caricaturi cu un tren indian / Acuzaţii de rasism

Numeroşi indieni, printre care şi un ministru, au criticat o caricatură din publicaţia germană Der Spiegel susţinând că este rasistă şi de prost gust, potrivit BBC.

953 afișări
Imaginea articolului Revoltă în India după apariţia într-o publicaţie germană a unei caricaturi cu un tren indian / Acuzaţii de rasism

Revoltă în India după apariţia într-o publicaţie germană a unei caricaturi cu un tren indian / Acuzaţii de rasism

Caricatura arată un tren indian dărăpănat, plin de pasageri atât în interior, cât şi deasupra vagoanelor, depăşind un tren chinezesc luxos pe o linie paralelă.

Desenul este considerat de indieni ca fiind o batjocură la adresa Indiei, ţară care a depăşit China şi a devenit cea mai populată naţiune din lume.

Mulţi indieni au scris mesaje pe reţelele de socializare susţinând că revista a rămas cu o idee învechită despre India şi că nu a recunoscut progresul făcut de ţară în ultimele decenii. Caricatura a fost criticată şi de politicieni.

„În pofida încercării dumneavoastră de a vă bate joc de India, nu este inteligent să pariaţi împotriva Indiei sub conducerea premierului Narendra Modi. În câţiva ani, economia Indiei va fi mai mare decât cea a Germaniei", a scris, pe Twitter, ministrul federal Rajeev Chandrasekhar.

Kanchan Gupta, consilier superior în cadrul Ministerului Informaţiilor şi Audiovizualului, a scris pe Twitter că desenul este „scandalos de rasist". Germanii nu au reacţionat în urma criticilor, potrivit BBC.

Deşi trenurile supraaglomerate încă pot fi văzute în multe părţi ale Indiei, autorităţile au făcut investiţii semnificative pentru a îmbunătăţi reţeaua feroviară a ţării.

Caricaturile publicate de mass-media occidentale au provocat indignare în India şi în trecut. În 2014, ziarul New York Times a prezentat scuze pentru o caricatură despre misiunea indiană pe Marte. Desenul arăta un fermier cu o vacă în faţa unei uşi pe care scria Elite Space Club. Caricatura a fost publicată după ce India a plasat cu succes sonda robotică Mangalyaan pe orbita planetei Marte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici