Ridley Scott: "Filmelor cu supereroi le lipsteşte povestea; e un gen de cinema superficial"

Cineastul Ridley Scott, faimos pentru "Alien", "Blade Runner", "Gladiator" şi "The Martian", a declarat că nu ar regiza niciodată un film cu supereroi. Regizorul în vârstă de 79 de ani afirmă că acestui gen de cinema îi lipseşte intriga şi un personaj verosimil: "Acestor filme le lipseşte povestea."

256 afișări
Imaginea articolului Ridley Scott: "Filmelor cu supereroi le lipsteşte povestea; e un gen de cinema superficial"

Ridley Scott: "Filmelor cu supereroi le lipsteşte povestea; e un gen de cinema superficial" (Imagine: Hepta)

Ridley Scott povesteşte că a refuzat câteva oferte de a regiza filme cu supereroi: "Nu cred în situaţia lipsită de realitate, subţire şi superficială a supereroului", a declarat cineastul.

De asemenea, regizorul a conchis că filmul "Blade Runner", pe care l-a regizat în 1982 şi în care protagonist a fost Harrison Ford. se asemănă filmelor contemporane cu supereroi, dar are elemente filmice care lipsesc cu desăvârşire producţiilor cinematografice actuale.

"Blade Runner este cu adevărat o poveste desprinsă din cărţile de benzi desenate. Este o poveste întunecată despre o lume ireală. Poţi la o adică să-i transpui pe Batman sau Superman în acea lumea şi atmosferă, doar că povestea Blade Runner este cu adevărat una bună, în opoziţie cu filmele actuale, care nu au nicio poveste."

"Cinema-ul actual e destul de prost", a adăugat regizorul.

Sequel-ul "Blade Runner", care va fi regizat de Denis Villeneuve şi în care protagonist va fi Ryan Gosling, este programat pentru o lansare pe marile ecrane în 2017. În prezent, Ridley Scott face ultimele retuşuri pentru "Alien: Covenant", un follow-up pentru filmul "Prometheus" din 2013 şi un prequel pentru lungmetrajul clasic "Alien" din 1979.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici