Ridley Scott va regiza un nou "Blade Runner"

Cineastul britanic Ridley Scott va regiza un nou film din seria "Vânătorul de recompense/ Blade Runner", la aproape 30 de ani de la lansarea lungmetrajului original, devenit între timp una dintre producţiile cult din cinematografia SF, au anunţat, joi, producătorii de la Hollywood.

159 afișări
Imaginea articolului Ridley Scott va regiza un nou "Blade Runner"

Ridley Scott (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul "Blade Runner", produs de Alcon Entertainment, nu va fi un remake al primului opus, ci o continuare sau un film a cărui acţiune o precede pe aceea din cel original. Riddley Scott nu s-a hotărât încă în privinţa celor două opţiuni, au precizat producătorii noului proiect, într-un comunicat.

Nu a fost luată deocamdată nicio decizie nici în privinţa distribuţiei filmului şi nu se ştie pentru moment dacă Harrison Ford şi Rutger Hauer vor juca sau nu în noul opus, a cărui dată de lansare nu a fost stabilită.

Lungmetrajul "Blade Runner", care spunea povestea unor roboţi umanoizi - replicanţi -, ce sunt urmăriţi de un vânător de recompense, interpretat de Harrison Ford, a fost lansat pe marile ecrane nord-americane în anul 1982.

Lungmetrajul nu a avut un mare succes de casă, dar s-a impus de-a lungul timpului ca un film cult şi ca una dintre capodoperele genului science-fiction. Lansat la trei ani după apariţia primului film din seria "Alien", "Blade Runner" a confirmat, totodată, talentul regizorului Ridley Scott în domeniul cinematografiei SF.

"Blade Runner" a fost nominalizat la Oscar, în 1983, la categoriile "cele mai bune decoruri" şi "cele mai bune efecte vizuale". Filmul a fost nominalizat în acelaşi an la Globul de Aur, la categoria "cea mai bună coloană sonoră", graţie muzicii create de Vangelis.

Ridley Scott, în vârstă de 73 de ani, a regizat în 2010 filmul "Robin Hood", cu Russell Crowe în rolul principal, şi filmează în prezent "Prometheus", cu Charlize Theron, care va fi lansat în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici