Ringo Starr a anulat un concert în Carolina de Nord. Fostul toboşar de la Beatles şi-a mărturisit public indignarea - VIDEO

Ringo Starr i-a călcat pe urme cântăreţului american Bruce Springsteen, anulându-şi concertul din Carolina de Nord, pentru a protesta faţă de legea anti-LGBT (acronimul trimite la comunitatea gay -n.r.) implementată de curând în statul american, relatează The Guardian.

623 afișări
Imaginea articolului Ringo Starr a anulat un concert în Carolina de Nord. Fostul toboşar de la Beatles şi-a mărturisit public indignarea - VIDEO

Ringo Starr a anulat un concert în Carolina de Nord. Fostul toboşar de la Beatles şi-a mărturisit public indignarea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Fostul toboşar de la Beatles şi-a mărturisit public indignarea, dar şi părerea de rău că îşi va dezamăgi fanii.

"Îmi pare rău că îmi voi dezamăgi fanii din zonă, dar trebuie să luăm atitudine în faţa acestei discrimnări. Răspândiţi pace şi dragoste", a fost mesajul artistului.

Legea, cunoscută sub denumirea de HB2, prevede că transsexualii trebuie să utilizeze toaletele care corespund cu sexul declarat la naştere, impunând ca toate instituţiile publice să deţină afişe pe care să scrie acest lucru.

Ringo Starr îi acuză pe legislatori de bigotism. "Cât de trist este faptul că ei cred că această minoritate nu poate fi apărată", a declarat artistul în vârstă de 75 de ani.

Toboşarul şi-a încheiat declaraţia citând două piese cunoscute: Canned Heat - Let’s Work Together şi The Beatles - All You Need is Love.

Ringo şi Bruce Springsteen nu sunt singurii artişti care şi-au anulat spectacolele din cauza legilor anti-LGBT. Şi cântăreţul canadian Bryan Adams a amânat un concert pe care trebuia să îl susţină în Mississippi, din cauza unei legi care permite grupurilor religioase şi afacerilor private să refuze servirea persoanelor gay.

Printre artiştii mai tineri care au concerte programate în această zonă se numără Beyoncé, Justin Bieber, Pearl Jam şi Cindy Lauper, care şi-au arătat public susţinerea faţă de minoritatea LGBT. Acest fapt a stârnit zvonuri precum că şi aceştia vor renunţa la showurile programate.

Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici