RIO 2016: Arta de stradă din Brazilia, pe timpul Jocurilor Olimpice. Fotografii de pe Instagram - GALERIE FOTO

Reţeaua Instagram, un veritabil jurnal vizual pentru useri, a propus mai multor artişti de street art să lanseze un proiect inedit: fotografii ale operelor stradale în tehnica graffiti din Rio de Janeiro sunt publicate şi găzduite pe Instagram, pentru a celebra oraşul pe timpul Jocurilor Olimpice.

1109 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Arta de stradă din Brazilia, pe timpul Jocurilor Olimpice. Fotografii de pe Instagram - GALERIE FOTO

RIO 2016: Arta de stradă din Brazilia, pe timpul Jocurilor Olimpice. Fotografii de pe Instagram - GALERIE FOTO

Noi opere are celor mai cunoscuţi artişti din Rio de Janeiro, printre care Acme, Luiz Zerbini, Raul Mourao, Rita Wainer şi Vik Muniz vor putea fi văzute pe contul de Instagram @InstawalkRio, începând de pe 9 august, au anunţat reprezentanţii Instagram, potrivit time.com.

Contul dezvăluie şi o hartă pe care sunt marcate mai bine de 50 de opere de street art ce se regăsesc pe străzile din Rio.

Christian Rôças, directorul de parteneriate strategice pentru Brazilia desemnat de Instagram a declarat că proiectul îşi propune să promoveze frumuseţea străzilor din Rio, cu ziduri pe care artiştii au desenat adevărate poveşti.

"Am lansat acest proiect pentru turişti, dar şi pentru comunitatea de 500 de milioane de utilizatori Instagram, care nu pot veni în carne şi oase la Rio, dar care pot astfel să experimenteze virtual bogata cultură locală."

La Jocurile Olimpice de la Rio, ce se desfăşoară între 5 şi 21 august, peste 10.000 de sportivi din 206 ţări vor concura pentru 4.924 de medalii, la 42 de sporturi, de la atletism până la golf sau taekwondo. România este reprezentată la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de o delegaţie formată din 96 de sportivi şi şapte rezerve, la 15 sporturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici