RIO 2016: Un halterofil polonez, depistat pozitiv cu nandrolon. Sportivul a fost exclus de la Jocurile Olimpice

Halterofilul polonez Tomasz Zielinski a fost depistat pozitiv cu nandrolon, luni, şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, conform Comitetul Olimpic Polonez (PKOI), citat de AFP.

204 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Un halterofil polonez, depistat pozitiv cu nandrolon. Sportivul a fost exclus de la Jocurile Olimpice

RIO 2016: Un halterofil polonez, depistat pozitiv cu nandrolon. Sportivul a fost exclus de la Jocurile Olimpice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Campion european şi pretendent la o medalie olimpic, Zielinski a fost supus eşantionului B, cel care a confirmat constatarea iniţială, şi anume că polonezul a picat un test antidoping susţinut la un concurs de la la sfârşitul lunii iulie, fiind depistat pozitiv cu nandrolon.

Este primul test pozitiv descoperit în perioada Jocurilor Olimpice, iar Comitetul Internaţional Olimpic, într-un comunicat, a anunţat că va comanda peste 5.500 de teste în timpul competiţiei de la Rio de Janeiro (5-21 august).

Concurent la categoria 96 de kilograme, Zielinski, în vârstă de 26 de ani, a cucerit o medalie de aur la Campionatele Europene din 2016, şi o medalie de argint la aceeaşi competiţie din anul 2014. Fratele său, Adrian Zielinski, a câştigat medalia de aur la categoria 85 kg la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici