Brazilia a învins România, scor 26-13, în turneul de handbal feminin de la Rio/ Tomas Ryde, selecţioner România: Nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, scor 13-26, de Brazilia, în al doilea meci din grupa A de la turneul olimpic. Handbalistele antrenate de Tomas Ryde au marcat doar patru goluri în repriza a doua a meciului.

3076 afișări
Imaginea articolului Brazilia a învins România, scor 26-13, în turneul de handbal feminin de la Rio/ Tomas Ryde, selecţioner România: Nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod

Brazilia a învins România, scor 26-13, în turneul de handbal feminin de la Rio/ Tomas Ryde, selecţioner România: Nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod

Naţionala de handbal a Braziliei şi-a luat revanşa în faţa României după meciul pierdut în optimile de finală la Campionatul Mondial din decembrie 2015. Handbalistele lui Tomas Ryde au avut o prestaţie mult sub aşteptări în partida cu ţara gazdă de la Jocurile Olimpice.

Brazilia a început în forţă şi s-a desprins la 5-1 în minutul 5. Cu Cristina Neagu anihilată perfect, România nu a găsit soluţii pe faza ofensivă, iar naţionala pregătită de Morten Soubach a continuat să mărească ecartul dintre cele două formaţii pe tabelă. Ana Paula Rodrigues a fost MVP-ul primelor 30 de minute cu 6 goluri. Fosta jucătoare a CSM Bucureşti nu a putut fi oprită de defensiva ţării noastre, care a început să se apere mai bine abia după minutul 20. Brazilia a pierdut-o din minutul 18 pe Eduarda Amorim, care a văzut direct cartonaşul roşu, după un fault la Melinda Geiger. Cu toate acestea, Brazilia a intrat la pauză în avantaj de cinci goluri, 14-9.

Deşi suporterii naţionalei au sperat că handbalistele lui Ryde, medaliate cu bronz la ultimul Campionat Mondial, vor reveni în meci, s-a întâmplat exact contrariul. România a avut parte de o repriză secundă care va trebui uitată foarte repede. Tricolorele au marcat doar patru goluri şi au primit 12.

S-a terminat 26-13 pentru Brazilia, cea mai mare diferenţă de până acum în turneu olimpic. Naţionala României mai are şanse la calificarea în optimile de finală, dacă va învinge, miercuri, pe Muntenegru.

Selecţionerul Tomas Ryde, după acest al doilea eşec la Jocurile Olimpice: Ne trebuie două victorii şi eu cred în forţa echipei

Imediat după terminarea partidei, Tomas Ryde a susţinut că este ”aproape un coşmar” după tot ce s-a întâmplat în cele 60 de minute cu Brazilia. ”Aş vrea să mă trezesc mâine dimineaţă, să deschid fereastra şi să văd că a răsărit soarele pe strada noastră. Personal, nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod. Încă putem să ne îndeplinim obiectivul, dar nu în felul în care am jucat azi”, a mai spus selecţionerul.

Valentina Ardean, căpitanul echipei naţionale, a declarat: ”Este prea la cald ca să tragem concluzii. Vom face analiza video şi vom vedea ce s-a întâmplat. Au mai fost înfrângeri atât de grele şi am reuşit să trecem peste ele. Nu este vorba de blocaj psihic, nu suntem obosite. Credeţi că noi suntem mulţumite de rezultate? Dar trebuie să ne adunăm şi împreună să trecem peste această situaţie. Ne trebuie două victorii şi eu cred în forţa echipei”.

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a precizat că în faţa Braziliei nu prea a amers nimic. ”Am avut sentimentul şi dacă era poarta goală, tot nu puteam să narcăm. Se întâmplă să mai ai zile în care nu-ţi iese nimic, din păcate ni s-a întâmplat nouă acum”, a declarat şeful handbalului feminin, care mizează totuşi pe o revenire a României în acest turneu olimpic: ”Sper într-o discuţie mai aprigă între jucătoare, o discuţie argumentată, aşa cum s-a întâmplat şi la Campionatul Mondial. Iar aceste discuţii să trezească un spirit de echipă", a spus Alexandru Dedu pentru TVR.

România mai are de jucat cu Muntenegru, Spania şi Norvegia şi are nevoie de două victorii pentru a mai spera la o calificare în sferturile de finală ale competiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici